Emilia Kukkala

”Myös minun – pappina ja ihmisenä – on valittava puoleni.”

Pastori Kai Sadinmaa asettuu vasemmistoliiton ehdokkaaksi Helsingin vaalipiirissä ensi vuoden eduskuntavaaleissa. Hän kertoi pitkän harkinnan tuloksesta perjantaiaamuna Facebookissa.

Sadinmaa kirjoittaa, ettei ole tähän päivään mennessä kokenut tarpeelliseksi osallistua puoluepolitiikkaan.

”Olen jakanut vallallaolevan käsityksen siitä, että papin tulee olla puoluepoliittisesti sitoutumaton. Maailma on kuitenkin muuttunut nopeasti ja niin huolestuttavaan suuntaan ettei poliittiseen sitoutumattomuuteen ole enää varaa.”

”Myös minun – pappina ja ihmisenä – on valittava puoleni”, hän toteaa.

”Herättävä ennen kuin myöhäistä”

Sadinmaan mukaan ”vallitseva oikeistolainen keskusteluilmapiiri on viemässä meidät kiihtyvällä vauhdilla kohti kuilua. Meidän on herättävä ennen kuin on liian myöhäistä. Meidän on noustava sivistyksen barrikadeille ja taisteltava paremman yhteiskunnan puolesta; yhteiskunnan, jossa jokainen ihminen voi kokea olevansa tärkeä ja rakastettu. Köyhien ja heikommassa asemassa olevien hyväksikäyttö, halveksunta ja syyllistäminen on lopetettava ja pienten ihmisten asema turvattava. Rasistisia puheita ei tule hyväksyä, eikä rasistiseen toimintaan kannustaa missään muodossa. Meidän on tavoiteltava yhteiskuntaa jossa kaikilla on tilaa, ja jossa ihmistä ei jätetä oman onnensa nojaan. Me olemme yhteiskunta.”

Sadinmaan vaalipäällikön paikka on vielä auki.

”Ihmisyys ei ole kaupan!” hän päättää viestinsä.