Eroakirkosta arvioi: Morsian eroaa kirkosta häiden jälkeen.

Alle 25-vuotiaat naiset eroavat innokkaimmin kirkosta reilun kuukauden pituisella jaksolla kesäkuun puolivälistä heinäkuun puoliväliin.

Heidän osuutensa kirkosta eronneista on tuona aikana noin 25 prosenttia kaikista eronneista, kun normaalisti alle 25-vuotiaiden naisten osuus on noin 15 prosenttia.

Tieto on peräisin Eroakirkosta.fi:ltä, jota ylläpitää Vapaa-ajattelijain Liittoa lähellä oleva Vakaumusten tasa-arvo VATA ry.

Tyypillinen kirkosta eroaja on nuori mies. Kaikkiaan kuluvana vuonna on syyskuun alkuun mennessä kirkosta on eronnut 2  000 ihmistä.

– Varmaa selitystä näille nuorten naisten kesäisille kirkosta eroamisille ei voi antaa, mutta yksi mahdollinen selitys on kesähäät. Nykyään monen nuoren suhde kirkkoon on hyvin pinnallinen, mutta jäseninä pysytään, koska halutaan kirkkohäät komeissa puitteissa, toteaa Eroakirkosta.fi:n tiedottaja Petri Karisma.

– Häiden jälkeen eroaminen on luontevaa. Nuorilla pareilla on lähes aina tiukkaa rahasta, joten kirkollisverosta säästyneet rahat menevät varmasti tarpeeseen

Kirkollisten vihkimisten osuus vaihtelee kaupunkien välillä. Vuonna 2013 esimerkiksi Tampereella kirkollisen vihkimisen valitsi 45,2 prosenttia pareista, Helsingissä 52,7 prosenttia ja Kajaanissa 65 prosenttia.