Maanantaina Helsingin yliopistolla järjestetyn Rauhanfoorumi-tilaisuuden järjestäjään käytiin käsiksi ja häntä uhkailtiin.

Hakunilan kansainvälinen yhdistys ja ICAHD Finland järjestivät maanantaina Rauhanfoorumi-tilaisuuden Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksessa. Tilaisuudessa puhuivat professori Hannu Juusola, israelilainen toimittaja Amira Hass ja Israelin parlamentin palestiinalainen jäsen Jamal Zahalka. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi ICAHD Finlandin Syksy Räsänen.

Eräät yleisön jäsenet häiritsivät tilaisuutta huutamalla esiintyjien puheenvuorojen päälle, kertoi Räsänen torstaina. Etenkin takarivissä istuvat neljä nuorta miestä, joista ilmeisesti vain yksi puhui suomea, keskeyttivät Amira Hassin useita kertoja.

Puheenjohtaja sanoi useita kertoja, että kommenttien aika on vasta puhujien jälkeen. Eräs järjestäjistä kävi myös toistuvasti suomeksi, englanniksi ja hepreaksi pyytämässä heitä olemaan hiljaa.

Jonkin ajan kuluttua kolme miehistä nousi ylös, huusi Amira Hassille solvauksia ja törkeyksiä englanniksi ja poistui. Neljäs, joka puhui suomea, lähti salista hieman myöhemmin.

Vahtimestarit myös poistivat salista yhden vanhemman mieshenkilön, joka toistuvasti häiritsi tilaisuutta ja ympärillään istuvia henkilöitä.

ILMOITUS

Salista poistettu vanhempi mieshenkilö ja suomea puhuva nuorempi mieshenkilö yrittivät hetken kuluttua päästä takaisin saliin, kun ovea avattiin muille. Kun yksi järjestäjistä kertoi heille, että heitä ei päästetä takaisin, nuorempi mieshenkilö kiskaisi oven auki ja kävi käsiksi järjestäjään.

Mies vaati saada tietää järjestäjän nimen, toisti useaan otteeseen muistavansa tämän kasvot, kyseli hänen perheestään uhkaavaan sävyyn ja sanoi, että hän ”joutuu vielä pettymään”.

Vahtimestari kutsui paikalle poliisit, jotka kävivät paikalla, eivät tavanneet kyseistä miestä, totesivat tilanteen rauhoittuneen ja lähtivät.

– Politiikkaa käsittelevien tilaisuuksien järjestäjiin kohdistuva väkivalta ja uhkaukset on syytä ottaa vakavasti. Käsiksi käyneen ja uhkailleen miehen henkilöllisyys on tiedossamme ja asiasta on tehty rikosilmoitus poliisille, sanoo Syksy Räsänen.