Jos neuvotteluteksti ei radikaalisti muutu, vaarassa ovat ruoan turvallisuus ja ihmisten terveys.

Vuotanut luku paljastaa sopimuksen suosivan korporaatioita kansanterveyden ja ruokaturvallisuuden kustannuksella. Vuodosta uutisoi muun muassa voittoa tavoittelematon, riippumaton uutissivusto Common Dreams.

– Samaan aikaan, kun monia avainkohtia kuten geenimuuntelua yhä piilotellaan, on selvää, että kansanterveys on häviämässä korporaatioiden intresseille suuressa mittakaavassa, sanoo IATP:n (Institute for Agriculture and Trade Policy) asiantuntijatohtori Steve Suppan analyysissaan.

IATP on maatalous- ja kauppapoliittinen voittoa tavoittelematon tutkimus-ja etujärjestö. Sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti toimiva järjestö pyrkii edistämään taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää kehitystä.

– On sitä paitsi demokratian pilkkaamista, että ihmisten täytyy turvautua vuodettuihin dokumentteihin selvittääkseen, miten sopimukset vaikuttavat heidän terveyteensä ja turvallisuutensa, Suppan jatkaa.

Yhteenvetona hän kirjoittaa, että vaikkei vuodettu dokumentti kerro kuin osatotuuden, antaa se syyn huolestua vakavasti sekä ihmisten, eläinten että kasvien terveydestä ja turvallisuudesta.

Lisää aiheesta Kansan Uutisten Viikkolehdessä 1. elokuuta 2014.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!