Netissä jaetaan kuvakaappauksia artistin saamista rasistisista herjoista.

Mustan Barbaarin keikalta Qstockissa katkaistiin lauantaina sähköt kesken kappaleen, koska Megadeth aloitti soiton samaan aikaan festareiden päälavalla. Katkosta suivaantunut artisti juoksi päälavalle bändin sekaan ja repi paitansa protestiksi.

Järjestyksenvalvojat nappasivat Barbaarin ja poliisi saattoi tämän hotellilleen

”Tempaus oli mielenosoitus kaikkien vähemmän tunnettujen artistien ja ’pienempien’ bändien puolesta. Meillä on oma yleisö, jotka ovat tulleet katsomaan meidän esitystä”, Barbaari selitti sunnuntaina Facebook-sivullaan.

”Jos Qstock ja Meganevahöörddeath haluavat tehdä Mustasta Barbaarista pellen, niin vien sen roolin loppuun asti”, artisti uhosi.

Barbaarin Qstock-statuspäivitys Facebookissa on kerännyt yli 13 600 tykkäystä ja satoja kommentteja. Monet kehuvat protestia, mutta osa arvostelijoista kirjoittaa avoimen rasistisia viestejä. Viesteissä Mustaa Barbaaria esimerkiksi haukutaan ihonväristä, kutsutaan ”apinaksi”, uhataan kirveellä sekä käsketään painua ”takaisin savannille”.

Ihmiset ovat ottaneet kuvakaappauksia rasistisista purkauksista ja jakavat niitä Facebookissa ja Twitterissä esimerkiksi tunnisteella #rasismi2014.

Eräs kommentoija kertoo olevansa häkeltynyt Barbaarin saamasta tulituksesta ja miettii, olisiko suhtautuminen erilaista, jos Megadethin lavalle olisi juossut Mustan Barbaarin sijaan Extreme Duudsoneiden jäsen.