Lehtikuva/ Jack Guez

Tanskalaisen toimittajan ensimmäisenä näyttämät kuvat ovat herättäneet paheksuntaa maailmalla.

Tanskalaisen Kristeligt Dagblad -lehti julkaisi viime torstaina netissä Lähi-idän kirjeenvaihtajansa Nikolaj Krakin jutun siitä, miten joukko israelilaisia istuu muovituoleilla katselemassa Gazan pommitusta.

Krak kertoi, että noin 60 ihmistä oli kokoontunut Sderotin kaupungissa sijaitsevalle kukkulalle. He istuivat muovituoleilla kuin ulkoilmaelokuvateatterissa ja napostelivat popcornia. Joukko hurrasi ja taputti käsiään, kun Gazasta kuului räjähdyksen ääniä.

Sderot sijaitsee aivan Gazan rajalla, vain parin kilometrin päässä siitä.

Väkijoukko hurraa ja taputtaa käsiään, kun pommit osuvat.

Kuva ”Sderotin elokuvateatterin” nimen saaneesta tapahtumasta alkoi levitä maailmalla, kun Allan Sørensen postitti sen Twitteriin. Se sai pian tuhansia lukijoita ja herätti runsaasti paheksuntaa.

Sørensenin mukaan näky kuvasti hänelle täydellisesti viime viikkojen tapahtumien henkeä. Hän kirjoitti, ettei koskaan ennen ole nähnyt sellaista empatian puutetta, kuin mitä molemmat osapuolet on nyt esittänyt.

Sørensen muistutti, että vastaavia kuvia palestiinalaiselta puolelta nähtiin esimerkiksi silloin, kun palestiinalaiset juhlivat kolmen israelilaisnuoren kidnappaamista näyttämällä sormillaan voitonmerkkejä.

Krakin jälkeen myös muita ulkomaisia toimittajia on käynyt Sderotin kukkulalla. He ovat seuraavina iltoina nähneet siellä vielä suurempia väkijoukkoja. Muovituolien lisäksi ”Sderotin elokuvateatteriin” oli raahattu myös sohva.

Alkuperäinen tanskalaislehden juttu