Yle Uutiset julkisti aamulla Taloustutkimuksen mielipidetiedustelun puoluekannatuksesta eurovaaleissa. Hetki sitten Yle julkisti, ketkä ovat todennäköisimmät läpimenijät saman aineiston perusteella.

Vasemmistoliiton yhdestä paikasta käydään tutkimuksen mukaan erittäin tasaista kamppailua kansanedustaja Merja Kyllösen ja vasemmistonuorten puheenjohtajan Li Anderssonin välillä.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtajan Jari Pajusen mukaan vaalien ääniharaviksi ovat nousemassa Alexander Stubb (kok.), Olli Rehn (kesk.) ja Jussi Halla-aho (perus.).

Kokoomuksesta europarlamenttiin ovat menossa Stubbin lisäksi kunta- ja liikenneministeri Henna Virkkunen sekä nykyiset mepit Sirpa Pietikäinen ja Eija-Riitta Korhola. On kuitenkin hyvin epävarmaa, saako kokoomus neljää paikkaa.

Keskustasta Rehnin lisäksi suosituimmat ovat Anneli Jäätteenmäki ja Paavo Väyrynen, joiden välillä kilpailu on tiukka, jos puolue jää kahteen paikkaan.

ILMOITUS

Perussuomalaisista toisena meppinä jatkaisi Sampo Terho.

SDP:ssä selvä ykkönen on europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ja yhtä selvänä kakkonen kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri.

Vihreiden ainoan paikan saisi europarlamenttiin palaava Heidi Hautala.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!