Jussi Joentausta

Rakennusliiton Harjuniemi syyttää STTK:ta rintamaoikaisusta ja höttöisestä toiveajattelusta.

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi epäilee, että palkansaajajärjestöt ovat sopineet hiljaisuudessa eläkeiän nostosta. Harjuniemi kirjoittaa asiasta Rakennusliiton verkkosivulla ilmestyneessä blogissaan.

Harjuniemen mukaan STTK on taipunut eläkeiän nostoon. Järjestön puheenjohtaja Antti Palola torstaina STTK:n edustajistolle, että ”aika on kypsä tunnustaa tosiasiat”.

Harjuniemi kirjoittaa, että ammattiliittohommissa on tullut jonkin verran neuvottelutilanteita eteen eikä kaikki ole mennyt aivan kuin Strömsössä.

”En kuitenkaan muista, että liiton historiassa olisi koskaan tehty näin rajun mittaluokan rintamaoikaisua, joka vetää maton palkansaajapuolen neuvottelijoiden alta: Keskeisestä vaatimuksesta luovutaan ja samalla puhutaan höttöistä toiveajattelua ikääntyneiden kohtelun parantamisesta.”

Harjuniemen mukaan ”rintamaoikaisusta” on sovittu palkansaajakeskusjärjestöjen kesken. Yksin näin rajua liikettä ei merkittävä neuvotteluosapuoli tekisi.

ILMOITUS

Kävikö käsky SDP:stä?

Harjuniemi kysyy, alkaako palkansaajajärjestöjen neuvottelijoiden kantti pettää.

”Vai kävikö niin, että tarpeeksi kabinettitoimintaa harjoitettuaan neuvottelijat menettävät yhteyden omaan väkeensä? Sopimushinku käy niin kovaksi, että palkansaajien kannalta tärkeimmästä, turvallisuudesta, voidaan luopua?”

Hän kyselee myös, onko käsky käynyt SDP:stä, ovathan STTK ja SAK sosialidemokraattien johtamia järjestöjä.

Rakennusliitto ei hyväksy nykyisen vanhuuseläkkeelle siirtymisen alaikärajan nostoa eikä eläkeputken poistoa, toteaa Harjuniemi. Hänen mukaansa oikeita tosiasioita tämän kannan tueksi löytyy liiton Elävänä eläkkeelle -sivuilta.