Etelä-Suomen Vasemmistonuorten tilaama soundiauton kuski otettiin kiinni ilmeisesti, koska häntä luultiin anarkistiksi.

Poliisi otti vappupäivänä kiinni myös Etelä-Suomen Vasemmistonuorten (ESVN) soundiauton kuskina olleen Jaakko Tiikasalon. Hän toimi myös vapputoimikunnan asettamana kortillisena järjestyksenvalvojana.

Rauhallisesti sujuneen vappumarssin päätyttyä hän pysäköi auton Hakaniemen torin viereen purkaakseen sitä varastoon.

– Kurvasin siihen tienvarteen ja heti kun pysähdyin, siihen tuli moottoripyöräpoliisi, laski kepit ja totesi puhelimeen, että noin kymmenen.

Tiikasalon ja DJ:n oli tarkoitus palauttaa PA-laitteisto ja kuljettaa ruokaa ESVN:n iltajuhliin, mutta suunnitelmiin tuli muutos, kun poliisi ottikin kiinni sekä hänet, DJ:n että DJ:n vaimon, joka oli tullut miestään vastaan.

– Ironista kyllä olin menossa poliisien saunalle, missä vasemmistonuorilla oli iltajuhla.

ILMOITUS

Poliisi takavarikoi liput ja katkoi niistä varret. Tiikasalon järjestyksenvalvojakortti takavarikoitiin kisahallin putkassa. Myöhemmin poliisi on pahoitellut lippujen katkomista ja luvannut palauttaa kortin.

– Asian tarkemmassa selvittelyssä on ilmennyt, että autosta haltuun otetut lippusalot eivät liittyneet anarkistien mielenosoitukseen, Helsingin poliisi sanoo tiedotteessaan.

Tiikasalon mielestä poliisi ylireagoi voimakkaasti. Mitä jatkossa tulisi tehdä vastaavien tapausten estämiseksi?

– Mielestäni demarit kaipaisivat ryhtiliikettä kansalaisia kohti ja vasemmalle, pitäisi miettiä kenen etuja ajaa. Tässä on vahva symboliarvo, että duunareilta viedään liput vappuna. Luulen, että nyt aletaan kerätä kolmen vuoden takaisen jytkyn hedelmiä.