Natsiaktivistit pahoinpitelivät miehen Vantaalla tammikuun lopulla osana ”katutempaustaan”. Tapauksen tutkinta on toistaiseksi jäissä.

Kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen 5–6 jäsentä jakoi lentolehtisiä Vantaan Paalutorilla Myyrmäessä 25. tammikuuta. Paikalle sattunut ulkomaalaistaustainen mies esitti erittävän mielipiteensä natsipropagandan jakamiseen.

Osa aktivisteista pahoinpiteli miehen. Missä vaiheessa tapauksen tutkinta on, tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista?

– Siinä kävi tosiaan sillä tavalla, kun asianomistajaa kuultiin ja hänelle näytettiin kandidaatteja, ettei hän tunnistanut ketään tekijäksi. Teko on tapahtunut, muttei sille ole todistajia.

Tilanteesta on olemassa valvontakameran kuvaa, jossa tosin ei näy itse pahoinpitelyä. Hyvärisen mukaan tekijä tai tekijät eivät ole niistä tunnistettavissa.

– Muutenhan tämä on hyvin vähäinen juttu, kun asianomistaja ei ole edes hakeutunut sairaalahoitoon eikä hänellä ole vaatimuksia.

ILMOITUS

Hyvärisen mukaan tekijäehdokkaita on useita, joista osa on vinkkien perusteella Suomen vastarintaliikkeen aktiiveja.

– Asianomistaja oli kyllä itsekin aktivoitunut soittamalla suuta, aivan hyvin voi normaalitilanteessakin saada päihinsä, jos menee aukomaan päätä.

Poliisilla kyllä on käsitys tekijästä, mutta todistajat puuttuvat. Niitä odotellessa tutkinta pysyy jäissä.

– Sanotaan näin, että tiedän kuka se tekijä on.