Naisasialiitto Unionin Tulva-lehti ilmestyi perjantaina uudistuneena. Lehden visuaalinen ilme ja rakenne ovat uudistuneet. Myös päätoimittaja on vaihtunut. Helmikuun alusta lähtien lehteä on luotsannut Terhi Toppala, joka toimii vt. päätoimittajana Atlas Saarikosken vanhempainvapaan ajan.

Lehti mainostaa ladanneensa tissit tiskiin ja se pitää paikkansa. Kannessa on nykytaiteilijan, valokuvaaja Maija Kurjen kuva, jossa hiljattain synnyttäneen tuoreen äidin rinnat pursuavat maidosta. Kansikuvaan liittyvässä Suvi Auvisen jutussa analysoidaan imetystä erilaisten roolien ja odotusten ristipaineissa.

Tulvan uudistusta on työstetty kollektiivisesti lehden päätoimittajien ja avustajakunnan kesken kuukausien ajan.

– Tavoitteenamme on ollut tehdä Tulvasta yhä moniäänisempi kaikkien feministien lehti, jossa erilaisten feminismien kirjo on räiskyvästi esillä, kertoo Terhi Toppala.

Tulvan visuaalisen ilmeen muutoksista vastaa AD Mirkka Hietanen.

Muissa Tulvan ykkösnumeron jutuissa esillä on erityisesti väkivaltateema. Lehdessä käsitellään esimerkiksi Malmössa naistenpäivänä tapahtunutta puukotusiskua, ruoditaan äärioikeiston naisvihaa ja kerrotaan, kuinka egyptiläisnaiset voimaantuvat itsepuolustuskursseilla kokemansa väkivallan jälkeen.