Pienperheyhdistyksen mieskaveritoiminta aloitti vuonna 1992. Toiminta on levittäytynyt pääkaupunkiseudulta Tampereelle, Turkuun, Joroisiin ja Ouluun.

– Tarve mieskavereista on kova muuallakin Suomessa, Mieskaveritoiminnan ohjaaja Mina Iranta Pienperheyhdistyksestä toteaa.

Pääkaupunkiseudulla toimii noin sata mieskaveria. Tampereella toimintaan on liittynyt noin 20 miestä ja Turussa 17. Mieskaveri on Pienperheyhdistyksen rekisteröimä tavaramerkki, joka takaa toiminnan luotettavuuden.

– Mieskaveritoiminnan laatukriteereihin kuuluvat koulutus ja mieskaveriksi haluavien rikostaustojen tutkiminen asiakkaiden turvallisuuden takia, projektipäällikkö Petri Kaverma selventää.

Alun perin mieskaveritoiminnalla oli tarkoitus auttaa yhden aikuisen perheitä, joissa pojat olivat jääneet vaille miehen mallia. Sittemmin on todettu myös tyttöjen tarvitsevan aikuisen miehen mallia ja tapaa olla.

– Mieskaverin ei tarvitse olla millään tavalla erityinen. Hänen tehtävänsä on tuoda lapsen elämään terveen, turvallisen aikuisen malli, Iranta kertoo.