Lehtikuva/ Martti Kainulainen

Perussuomalaisten kansanedustaja ja entinen ryhmänjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner on herättänyt ihmetystä suorasukaisella kommentillaan siitä, että nuoria naisia ei kannata palkata.

Hän selittää eduskunta-avustajiensa vaihtuvuutta muun muassa sillä, että naiset jäävät äitiyslomalle. Ruohonen-Lerner puhui asiasta keskiviikkona Helsingin Sanomissa.

– Kannattaa mieluummin palkata nuoria miehiä kuin nuoria naisia. Viisain olisin ollut kun olisin ottanut vuonna 2007 nuoren miehen avustajaksi, ei olisi tullut äitiysloman sijaisia ja sijaisen sijaisia, hän sanoi.

Ruohonen-Lernerillä on Helsingin Sanomien mukaan ollut kuluvalla vaalikaudella eli vuodesta 2011 lähtien viisi avustajaa. Hän kertoo yhden jääneen äitiyslomalle ja toisen saaneen parempipalkkaisen työn. Hän toteaa myös luottamuspulaa ilmenneen.

Päivän sammakko

– Päivän sammakon päästi suustaan Pirkko. Nainen on naiselle susi. Huh! kirjoitti vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen Facebookissa Ruohonen-Lernerin lausunnosta.

Sen on arvioitu heijastavan Perussuomalaisten yleistä asennetta naisiin ja osaltaan selittävän, miksi puolue on suosittu miesten keskuudessa, muttei niinkään naisten keskuudessa. On myös epäilty, että Ruohonen-Lerner olisi yrittänyt ironiaa haastattelussa.

Myös SDP:n kansanedustaja Jukka Kärnä kommentoi Ruohonen-Lernerin lausuntoa. Kärnän mukaan poliitikkojen pitää muuttaa työelämää niin, että miehet ja naiset ovat entistä tasavertaisemmassa asemassa.

– Nuorten naisten syrjiminen on edelleen työmarkkinoilla ongelma. Minusta on erittäin harmillista, että Ruohonen-Lerner lausunnollaan toi tämän syrjinnän hyväksyttävämmäksi, Kärnä sanoo.