Jussi Joentausta

Euroehdokkaalla tukijoita Mercedes Bentsosta Jaakko Hämeen-Anttilaan.

Vasemmistoliiton eurovaaliehdokas, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson on kerännyt taakseen lukuisia nimekkäitä tukijoita, muun muassa professori Jaakko Hämeen-Anttilan, jalkapalloilija Timo Furuholmin, vasemmistoliiton entiset euroedustajat Esko Seppäsen ja Inna Ilivitzkyn, vasemmistoliiton kansanedustajan Anna Kontulan, muusikko Tommy Lindgrenin sekä räppäri Mercedes Bentson.

Lisäksi hänen perjantaina ilmestyneeseen vaalilehteensä ovat kirjoittaneet Madventures-Riku Rantala ja kirjailija Mike Pohjola.

Mercedes Bentso eli Linda-Maria Roine paistaa makkaraa tänään Anderssonin katutapahtumassa Rautatieasemalla ja räppää illalla kampanjanavausjuhlissa.

– Teen mielelläni kaikenlaista kampanjassa, koska tämä on vähän kuin olisi itse ehdokkaana, kun on ehdokas, johon voi samastua, hän sanoo.

– Tämä ei tunnu työltä, omaa etuanihan minä ajan, koska ajan samalla itselleni ja mulle tärkeille ihmisille tärkeitä asioita Lin kautta.

ILMOITUS

Ei mitään levis-räppejä

Roine sanoo, että ehdokkaan kampanjaan osallistuminen on yksi tapa, jolla yhteiskunnassa pystyy vaikuttamaan.

– Järjestelmä on nyt tämä ja tämä on yksi vaikuttamisen keino tässä järjestelmässä. Olen liian pitkään ollut siinä tilanteessa että olen halunnut vaikuttaa, mutten ole voinut, hän sanoo ja toteaa olevansa nyt onnekkaassa tilanteessa, kun häntä kuunnellaan. Hän sanoo tietävänsä monia, joilla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa, vaikka olisi halua puhua asioista.

– Mulla on väyliä puhua ja kertoa. Kun tulee vaikuttamisen kanavia, olisi väärin olla käyttämättä näitä tilaisuuksia ja kirjoittaa räpit jostain leviksistä. Haluan käyttää mun räppiä sanoman välittämiseen.

Tienraivaaja

Myös ehdokkaan ikä ja sukupuoli vaikuttavat Roineen valintaan.

– Li on nuori nainen, joka on osaltaan raivaamassa tietä muille nuorille naisille.

Roineelle tärkeintä Anderssonissa on aitous.

– Yleensä aistin helposti epäaidot ihmiset. Listä ei tule epäaitoa fiilistä ollenkaan. Li on rehellinen ja ajattelee oikeasti tavallisten ihmisten parasta.