Espoo Blues

Espoo Blues järjestää kansainvälisen ja rasismin vastaisen ottelutapahtuman ensi viikon tiistaina.

Espoo Bluesin kotiottelu HPK:ta vastaan ensi viikon tiistaina 11.2. järjestetään suvaitsevaisuuden ja rasismin vastaisella teemalla. Ottelun toisella erätauolla Barona Areenalla esiintyy suvaitsevaisuuden puolestapuhujana tunnettu rap-artisti Musta Barbaari.

Tapahtumassa on mukana myös jalkapallon Show Racism the Red Card -kampanjasta tunnettu monikulttuurinen liikuntaliitto Fimu ry.

– Urheilussa ja urheiluun liittyvässä kulttuurissa on valtava ihmisiä yhdistävä voima. Avoimuus, suvaitsevaisuus ja ennakkoluulottomuus ovat tärkeitä asioita Espoo Bluesille, kommentoi markkinointijohtaja Jason Nikkinen.

Bluesin liigajoukkueesta rasismi koskettaa hyökkääjä Siim Liivikiä joka muutti Virosta Suomeen pian Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen keväällä 1992.

– Koen että jokainen on tasa-arvoinen etnisestä taustasta riippumatta. Suvaitsevaisuus on tärkeä asia. Itsekin maahanmuuttajana olen kokenut kohtaamisia joissa ihmiset suhtautuvat minuun myönteisesti, mutta myös tilanteita joissa kaikki ei mene niin hyvin.

– Kun itse tulin Suomeen vuonna 1992 urheilu ja sen ympärillä oleva kannustava ilmapiiri auttoi sopeutumaan paikalliseen kulttuuriin. Urheilu on asia joka yhdistää yli rajojen ja itsekin olen urheilun ansiosta tutustunut moniin hienoihin ihmisiin ja saanut loppuelämän kestäviä ystävyyssuhteita.