Antirasistinen feministinen verkosto ARX kritisoi mediaa rasistisen väkivallan peittelystä.

Helsingin Uutiset otsikoi 28. tammikuuta Suomen vastarintaliikkeen jäsenten tekemän ulkomaalaismiehen pahoinpitelyn olevan yksittäistapaus. Poliisin tiedotukseen perustuva väite on erittäin kapea tulkinta liikkeestä, sanoo Antirasismi X tiedotteessaan.

ARX:n mukaan lehti seuraa edellisen päivän Helsingin Sanomien jalanjäljissä, kun HS raportoi tunnustuksellisen kansallissosialistisen järjestön olevan kansallismielinen.

– HS myös välitti kritiikittömästi uusnatsien oman viestin, että EU- ja maahanmuuttajakriittinen sanoma ei kaikkia miellyttänyt. Mielestämme on vastuutonta kutsua rotuoppeja maahanmuuttokriittisyydeksi.

Verkoston mukaan väite yksittäistapauksesta on ”ilmeinen vale”.

– Natsijärjestö Suomen vastarintaliikkeen uutisen tapahtumasta kirjoittanut henkilö on aiemmin tuomittu toisen ulkomaalaismiehen pahoinpitelystä, tuhopoltosta, kaasuaseiden salakuljetuksesta ja useasta pahoinpitelystä.

ARX lisää, että myös muilta järjestön jäseniltä löytyy tililtään väkivallantekoja, kuten esimerkiksi kirjastopuukotus Jyväskylässä, Helsinki Pride -kulkueen kaasuhyökkäys ja muita pahoinpitelyitä.

– Tällainen uusnatsien pääntaputtelu kansallismielisinä normalisoi heidän ihmisten tuhoamiseen ja väkivaltaan tähtäävää politiikkaansa. Tiedotusvälineiden on esitettävä asiat kuten ne ovat, ja poliisi ei saa vähätellä uusnatsien väkivaltaa, Antirasismi X vaatii.