Lehtikuva/ Antti Aimo-Koivisto

Vasemmistonaiset vastustaa uusia säästöjä.

Vasemmistonaiset varoittaa valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen ja pääministeri Jyrki Kataisen esittämien kolmen miljardin lisäsäästöjen horjuttavan vakavasti Suomen taloutta ja kansalaisten hyvinvointia.

– Julkisessa keskustelussa esitetty juustohöylämalli olisi lisäksi ongelmallinen säästöstrategiaksi, sillä eri aloilla tehdyt samansuuruiset leikkaukset johtavat inhimillisiltä ja sosiaalisilta seurauksiltaan aivan erilaisiin lopputuloksiin, Vasemmistonaisten puheenjohtaja Saila Ruuth sanoo.

”Luottoluokitus huippuluokkaa”

Vasemmistonaiset vaatii yhteiskunnallisten perusasioiden priorisointia ja vastustaa säästöjä tilanteessa, jossa maan luottoluokitus on huippuluokkaa.

– Tärkeintä on tehdä politiikkaa, joka luo uusia työpaikkoja ja helpottaa elinkeinorakenteen murroksen aiheuttamia vaikeuksia, Ruuth jatkaa.

”Naisten asema vaakalaudalla”

Kuntien tulevaisuutta koskevissa päätöksissä etusijalle on nostettava hyvät palvelut sekä kuntatyöpaikat. Kuntien toimintaedellytyksiin vaikuttavilla päätöksillä on voimakas vaikutus myös naisten asemaan, sillä kunnat ovat merkittävä naisten työllistäjä: kuntien työntekijöistä keskimäärin 80 prosenttia ja joillain sektoreilla jopa 90 prosenttia on naisia.

ILMOITUS

Lisäksi kuntien tuottamat elintärkeät palvelut, kuten lasten- ja vanhustenhoito, sosiaali- ja terveydenhuolto sekä perusopetus ovat tärkeitä etenkin naisten sujuvalle arjelle. Naiset kantavat edelleen päävastuun lasten ja muiden läheisten hoivasta, Ruuth muistuttaa.

Vasemmistonaisten mukaan yksityistetty hoivabisnes ei pysty vastaamaan kuntalaisten palvelutarpeisiin. Lisäksi se tulee usein kalliimmaksi kuin julkisesti tuotettu palvelu. Mikään ei estä tuottamasta kunnan palveluja yksilöllisesti ja joustavasti.

– Kuntauudistus rakennepaketteineen on Suomen suurin naiskysymys tällä hetkellä, Saila Ruuth painottaa.