Anjalankosken elokuvapalkinto menee tänä vuonna ohjaaja Simo Haliselle elokuvasta Kerron sinulle kaiken. Palkinnon suuruus on 4 000 euroa ja se jaetaan 30. kerran sunnuntaina 26.1. Anjalankosken Kinosunnuntaissa, joka on Suomen vanhin vuosittainen elokuvatapahtuma. Se järjestetään nyt 45. kerran.

Palkittava elokuva esitetään kello 13.00 ja 19.00.

Seitsenhenkinen palkintoraati oli päätöksessään yksimielinen. Raadin puheenjohtajana toimii Antero Peräkasari.

Anjalankosken elokuvapalkinnon myöntämisen pääkriteerit ovat merkittävä ja omaperäinen saavutus edellisen vuoden aikana elokuvan alalla. Simo Halinen on raadin mukaan elokuvassaan onnistunut uskottavasti käsittelemään vaikeaa aihetta sukupuolenvaihdoksen ja sen aiheuttamien valtavien haasteiden kehässä. Tilanteet ja tapahtumat on kuvattu koskettavasti ja realistisesti vankan käsikirjoituksen pohjalta.

Elokuva on merkittävä siinä, että se antaa tavalliselle katsojalle mahdollisuudet arvioida transsukupuolisuutta eri näkökulmista yhteiskunnan ja ympäristön asettamien normien rajaamana.

Elokuvan ohjaus ja käsikirjoitus on Simo Halisen, päätehtävissä näyttelevät Leea Klemola ja Peter Franzen.

Elokuva on saanut neljä Jussi-ehdokkuutta: Paras elokuva, paras käsikirjoitus (Simo Halinen), paras naispääosa (Leea Klemola) ja paras miespääosa (Peter Franzen).