On tämäkin. Yhdet järkkää kiakkojuhlat niin toiset vaan negaa. Vähän positiivisuutta peliin nyt hei! Taidatte olla kateellisia? Tehkää itse paremmin. Pusipusi, naminami!

Sitä tällainen reipasta tekemisen meininkiä kannattava kansalainen kovin hämmästelee, miksi loukkaantua, kun joku kerrankin tekee jotakin. Ei kurjuuden ruikutus kahvipöydissä mitään muuta.

Vaikka onhan se ymmärrettävää. Oman elämänsä sivustaseuraajat eivät itse kykene osallistumaan yhteiskunnalliseen toimintaan kiakkojuhlapäivänä. Katkerina muiden elinvoimasta ja toimintakyvystä heidän täytyy sitten vain räkyttää sivusta pitkin nettiä ja lehtiä.

Synkkä negatiivisuuden aalto valtasi myös joitakin eliittiin kuulumattomia henkilöitä. Ilmeisesti kysymys on jonkinlaisesta myötäloukkaantumisesta. Raati pitää mahdollisena myös hyvin jalostunutta orjaluonnetta, ks. myös lammas. Tointaako sitä nyt isäntänsä puolesta pillastua?

Tunteita tulee ja tunteita menee! Et sä voi olla sun tunteiden hallitsema. Ota niistä niskalenkki! Elämässä tulee joskus paha mieli. Älä anna sen haitata! Ei oo pakko vihata. Ota positiivinen asenne ja mieti, mitä tästä voi oppia. Unohda vanhat traumat, tämä on haaste. Mitä Sinä voisit tehdä toisin, ettei pankin ikkunaa enää rikota?

ILMOITUS

Jos kovasti yrität, saatat uskaltautua mukaan ensi kerralla. Kaikki on vain itsestä kiinni! Pelokkaasta itsepetoksesta on mahdollista päästä irti. Aloita miettimällä vaikka sitä, että pankit saavat nylkeä selkänahkasi ja veroparatiisit imeä elinvoimasi. Päätösvallan saa myydä monikansallisille yrityksille. Ihmiset saa ajaa köyhyyteen ja kurjuuteen. Luonnon saa paskoa. Mutta ei parkkimittaria!

Siitä pitää huolen poliisi, paitsi ettei pidä, vaikka sillä oli omien sanojensa mukaan enemmän kuin yksi poliisi yhtä mielenosoittajaa kohden. Koska jumalattoman kallis sotaleikki oli saatava näyttämään tarpeelliselta, karauttivat kyypelit seisoskelevien ihmisten päälle sympatiankeräyseläimellä antamatta edes hajaantumiskäskyä.

Kun kansa vaatii vapaata ja luokatonta yhteisöllisyyttä kaikenlaista valtaa vastaan, ei resurssipula vaivaa! Poliisi pamputtaa, poliisi kaasuttaa. Kuulustelee ja ratsaa sattumanvaraisesti päiviä ennen mielenosoitusta, päiviä sen jälkeen. Sen aikana osoittelee ihmisiä aseella Suomen suurimman ulkohuussin katolta. Jotenkin vähän negatiivinen asenne kansalaisoikeuksiin.

Väkivaltakoneistolle kiitolliset kansalaiset kantoivat Sorille suklaata ja siankorvia. Sellainen symbolinen ele. Me vähemmän kiitolliset olemme kyllästyneet pyytelemään anteeksi olemassaoloamme.

Näin kommentoi kiakkojuhlille osallistunut Boris ”oletko nyt ylpeä itsestäsi” -läppää: ”Pakko kyllä myöntää, että olen jollain todella vaatimattomalla mattipellonpää-tavalla ylpeä itsestäni. Olen myös ensimmäistä kertaa elämäni aikana ylpeä kotikaupungistani.”

Lopuksi haluan lainata teinitähti Robinia:

”Eeei jäädä himaan jumittaan

joten heeei, tehään mitä huvittaa!”

Kirjoittaja on itähelsinkiläinen toimittaja.