Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola on pettynyt A-Katsastuksen tapaan hoitaa juuri päättyneet yt-neuvottelut. Simolan mielestä kyseessä oli sanelu. Henkilöstön edustajilla ei ollut mitään mahdollisuutta vaikuttaa lopputulokseen.

A-Katsastus Oy:n yt-neuvottelut johtavat 66 ihmisen irtisanomiseen. Tämän lisäksi määräaikaisia työsuhteita ei jatketa. Pardian mielestä irtisanomisten ajoitus on ennenaikainen ja laajuus on ylimitoitettu.

Henkilöstöleikkausten perusteena käytettiin uuden katsastuslupalain tuomia muutoksia. Lisäksi irtisanomisilla ennakoitiin aikaisintaan keväällä 2015 toteutuvaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin hanketta, jonka seurauksena liikennevakuutuksen ottamisen tai muuttamisen yhteydessä tehtäisiin samassa yhteydessä myös auton rekisteri-ilmoitus Trafin ajoneuvorekisteriin.

– Tämä tehtäisiin joko suoraan sähköisenä verkkopalveluna vakuutusyhtiön kautta tai henkilöasiointina vakuutusyhtiössä tai rekisteröintitoimipisteessä. On vielä mahdotonta arvioida, millaisia mahdollisia henkilöstövaikutuksia tällä olisi, Simola sanoo.

Yt-neuvottelut koskettivat Suomessa noin tuhatta työntekijää. Neuvotteluiden kohteena oli koko kenttäväki, lukuun ottamatta kuljettajatutkinnon ja laitehuollon henkilöstöä.