– Monsanton vastaisella Helsingin marssilla ei ollut järjestäjää. Mielestäni ihmisillä on oikeus tietää näistä asioista, ja tietoa pitää välittää, vaikka media onkin Suomessa ollut hiljaa. Siksi päätin tarttua tilaisuuteen, sanoo Katja Hakkarainen.
Hakkarainen toimi itsenäisesti maailmanlaajuisen Monsanton vastaisen marssipäivän Helsingin marssin järjestäjänä.
– Minua alkoi häiritä se, että ihmiset, kuten esimerkiksi vanhempani, luulevat syövänsä turvallista ruokaa, samalla kun geenimuunnellut tuotteet ujutetaan salavihkaa lautasillemme. Asia pitää pysäyttää nyt, kun sille vielä voi tehdä jotain, hän jatkaa.
Hakkaraisen mielestä tavallisten ihmisten tulisi aktivoitua taistelussa.
– Nyt on kuluttajan markkinat. Älkää syökö niitä HK:n, Atrian ja Saarioisten ruokia. Pahinta on liha ja siipikarja, joille syötetään geenimuunneltua rehua. Tällaista rehua myyvät Suomessa muun muassa Suomen Rehu ja Raisioagro, joilla ei ole mitään yritysvastuuta asiassa, Hakkarainen kertoo.
– Nyt, kun merkinnät geenimuuntelusta eivät vielä ole pakollisia, turvallisinta kuluttajalle on valita luomua.
Aiheesta enemmän tänään perjantaina 18.10. ilmestyneessä Viikkolehdessä.