Lehtikuva/ Timo Jaakonaho

Pron Antti Rinteen mielestä UPM:n uudet irtisanomiset osoittavat hallituksen sinisilmäisyyden.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne paheksuu metsäyhtiö UPM:n tuoreita suunnitelmia yli sadan palkkahallinnon työtehtävän vähentämiseksi Suomesta.

UPM kertoi tiistaina suunnittelevansa taloushallintonsa toimintojen uudelleenorganisointia sekä kirjanpidon perusliiketapahtumien käsittelyn ulkoistusta kesäkuun 2014 loppuun mennessä. Taloushallinnosta on vähenemässä 110 työpaikkaa Suomessa ja 70 Kiinassa.

Pron Rinteen mukaan yritykset ovat osoittaneet väitteet Suomen hallituksen yhteisöveron alentamispäätöksen sinisilmäisyydestä todeksi ilmoittamalla jatkuvasti uusista irtisanomisista.

– Yhteisöveropäätöksen dynaamiset vaikutukset ovat negatiivisia. Yhteisöveron alennuksen vastineeksi yritysten piti palkata väkeä, ei irtisanoa, Rinne muistuttaa.

”Veroale uuteen tarkasteluun”

Rinteen mielestä veroale päätetyssä kokoluokassa oli hallitukselta selvä arviointivirhe. Hän kehottaa tarkastelemaan kehysriihen päätöksiä uudelleen huomenna alkavassa budjettiriihessä.

ILMOITUS

– Viisas päättäjä korjaa virheensä, jos siihen tarjoutuu mahdollisuus. Tähän vaadittava nöyryys ja rohkeus näyttää nyt puuttuvan. Seurauksena on suuri lovi valtiontalouteen, jota ollaan paikkaamassa sitten erilaisin tavallisiin kansalaisiin kohdistuvin heikennyksin.

Pron mukaan UPM:n uusimmat vähennykset kohdistuvat henkilöstöön, joka on valmiiksi liiallisen työkuorman rasittama. Tämä johti yhtiössä jo nykyisellä henkilöstöllä viime tammikuussa palkkapäivän siirtämiseen.

Alkuvuonna 2013 eli tammi–huhtikuussa UPM on ehtinyt irtisanoa jo 260 henkilöä Suomesta.