Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Muslimeja tulvii miljoonittain länteen kuin Troijan puuhevosessa, jossa nämä odottavat ”maltillisina” kutsua jihadiin.

Näin poliittisen syksynsä avasi perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, jolla ei koko kesän aikana ole ollut mitään sanottavaa.

Blogissaan maanantaina Hakkarainen yhdisti muslimit joukkoraiskaajiin ja terroristeihin. Lonkalta hän teilasi kansainvälisesti arvostetun arabikulttuurin tutkijan Jaakko Hämeen-Anttilan harhautuneeksi ja nimitti ulkoministeri Erkki Tuomiojaa ”imaamiksi”.

Hakkaraisen umpirasistinen teksti poistettiin pikavauhdilla verkkolehti Uuden Suomen blogeista, mutta hänen omilla sivuillaan se on edelleen luettavissa.

Perussuomalaisten rasismikohut noudattelevat yleensä samaa kaavaa. Ulkopuoliset paheksuvat ja ovat äimissään. Puoluettaan yksinvaltaisesti johtava Timo Soini ei kommentoi muuten kuin sanomalla, ettei itse ole rasisti.

Voiko ja saako se riittää tälläkin kertaa? Kyseessä ei nyt kuitenkaan ole mikään baariparlamentti, vaan mielipidemittauksissa Suomen toiseksi suurin puolue. Kuinka kauan Soini voi kierrellä ja pestä käsiään niin kuin eräs toinen mies noin 2 000 vuotta sitten?