Tipillä (Toni Kamula) on suutarin apulaisena avaintyöpaikka, mitä tulee hänen vapaa-ajan puuhiinsa murtokoplan jäsenenä. Tipi valistaa velipoikiaan (Rauno Ahonen ja Dick Idman), että lukot ovat kuin naisia, niille lirkutellaan. Tosin Rakkauden nälän (2007) aloitusjakso osoittaa, että Tipi on sekä lukkojen että naisten parissa vaitelias veikko.

Koplaa jäljittää vanhempi konstaapeli Harjunpää (Markku Maalismaa) kera Onervan (Tiina Lymi) ja muiden kollegojen.

Pohjana on Matti Yrjänä Joensuun romaani Harjunpää ja rakkauden nälkä (1993). Siitä on käsikirjoituksen tehnyt ohjaaja Juha Lehtola.

Aloitusjaksoon on näppärästi mahdutettu ilmeikäs kierros pääkaupunkilaista elämää. Sen yölliseen puoleen sisältyy tyylikkäästi kuvattuja ja varsin jännittäviä episodeja. Ne poikkeavat edukseen rikos- ja poliisisarjojen peruskuvioista.

Mukana on sekä mysteerinomaisia että hillittyä psykologista kauhua tihkuvia kohtauksia. Niiden vastapainoksi sopivat hyvin arkiset hetket eri yhteyksissä ja molemmin puolin lakia. Jakson päätös on kihelmöivä.

Rakkauden nälkä tihkuu kotimaista laatua: tarina on lähtökohdiltaan kiehtova, kerronnassa on imua ja asiaan kuuluvat myös hyvä kollektiivinen näyttelijätyöskentely sekä nautittava miljöökuvaus.

Rakkauden nälkä, osa 1/3: Tipi. TV1 sunnuntaina klo 21.05