Pohjois-Karjalan Vasemmistoliiton puoluekokousedustajat esittävät puoluehallituksen jäseneksi 38-vuotiasta ekonofysiikan tutkijaa Alia Dannenbergiä. Joensuulainen Dannenberg on väitellyt tohtoriksi teoreettisesta fysiikasta ja opiskelee kauppatieteitä.

Dannenbergin tutkii muun muassa arvopaperimarkkinapetosten tunnistamista ja niiden aiheuttamien vahinkojen laskemista sekä Suomen kansantalouden kehityksen mallintamista fysiikan matemaattisilla menetelmillä.

– Alian talousosaaminen ja näkemys talouden suurista kysymyksistä ovat tehneet vaikutuksen ja olleet hyödyksi niin paikallis- kuin piiritasollakin ja tästä osaamisesta olisi hyötyä myös puoluehallituksessa, Pohjois-Karjalan Vasemmistoliiton puheenjohtaja Antti Saarelainen perustelee esitystä.

– Myös Alian pyrkimys kohti oikeudenmukaisuutta ja työn tuottaman lisäarvon jakamista ihmisille oikeudenmukaisesti ovat tärkeitä arvoja.

Dannenberg on aktiivinen myös paikallispolitiikassa ja on Vasemmistoliiton 1. varavaltuutettu Joensuun kaupunginvaltuustossa.

Kommentit