Vantaan Veolian bussikuskien työnseisausta kiusataan jo Amerikan tyyliin. Mielenilmaustaan jatkavia bussikuskien vahtipiste Tuupakan-varikon portilla tuhottiin lauantain vastaisena yönä Vantaalla. Kuljettajien vahtipaikan banderollit ja tuolit oli rikottu.

– Olihan se hätkähdyttävä näky, melkein kuin Amerikoissa oltaisiin, kertoo paikalle lauantaina ensimmäisenä tullut Vantaan Veolian työsuojeluvaltuutettu Jari Rintala. Uudella mantereella lakkoilevia työläisiä on toisinaan pistetty kuriin varsin väkivaltaisin keinoin.

Vastapäisen kiinteistön yövartiointia hoitaneelta Securitaksen vartija kertoi Rintalalle havainnoistaan.

– Vartija kertoi nähneensä keskellä yötä varikon portille pysähtyneen tumman henkilöauton, mutta ei ollut kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota, Rintala sanoo.

Pääluottamusmies Jani Hartikan mukaan kuljettajat aikovat jättää asiasta tutkintapyynnön Vantaan poliisille. Syylliset voivat löytyä valvontakamerakuvista. Sekä Veolialla että vastapäisellä yrityksellä on kiinteistöissään valvontakamerat.

– Virkavaltahan pääsee rikostutkintaa tehdessään tarkastamaan nauhoitteet, jos nekin sitten eivät ole jostakin syystä päässeet tuhoutumaan, Hartikka sanoo.