Kokoomus joutui taipumaan, iloitsee Lapintie.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie on tyytyväinen torstaina syntyneeseen osinkoverokiistan lopputulokseen. Hän julistaa blogissaan Paavo Arhinmäen voittaneen Jyrki Kataisen 6–0.

”Vasemmiston esille nostamat räikeimmät epäkohdat korjataan. Kokoomus joutui taipumaan”.

Lapintien mukaan kehysriihessä sovittuun malliin verrattuna tulee ensinnäkin se muutos, että osinkotuloja ei voi nostaa alhaisella verolla rajattomasti.

”Tämä oli räikeä epäkohta, jota emme voineet missään tapauksessa hyväksyä. Se olisi johtanut epäoikeudenmukaisempaan tulonjakoon ja verosuunnittelun kiihtymiseen, ja sitä kautta valtion tulopohjan rapautumiseen”.

”Toinenkin vasemmiston keskeinen korjausvaatimus toteutuu. Nyt tullaan estämään se, ettei holding-yhtiöiden kautta kierrättämällä saa kohtuutonta veroetua. Myös tämän korjaaminen oli vasemmistolle erittäin tärkeää”.

Lapintie sanoo, että osinkoverotuksen räikeimmät epäkohdat korjataan. Koko prosessi on hänen mielestään osoittanut sen, että jatkossakin vasemmiston pitää olla valppaana. Myös eduskunnassa on pidettävä huoli, että lopputulos on oikeudenmukainen.