Vasemmistoliiton espoolainen kansanedustaja Kari Uotila arvioi, että kiitos telakkarahoituksesta kuuluu vasemmistolle.

Entinen Helsingin telakan pääluottamusmies ja vasemmistoliiton telakkatyöryhmän puheenjohtaja Kari Uotila kiittelee hallituksen päätöstä myöntää odotettu TUI-risteilijöiden rakentamisaikainen rahoitus Turun telakalle.

Hallitus teki päätöksen tiistaina aamupäivällä.

Uotilan mielestä telakkaa ei kuitenkaan olisi pelastettu ilman vasemmistoliiton luomaa painetta hallituksen sisällä.

– Saamme kiittää työväenpuolueiden määrätietoista politiikkaa hallituksen sisällä siitä, että Turun telakka sai tarvittavan tuen, hän sanoo tiedotteessaan.

ILMOITUS

Aikaa luoda tulevaisuus

Uotilan mielestä rahoituksen varmistuminen mahdollistaa aikalisän, jonka aikana suomalaiselle laivanrakennukselle voidaan luoda kestävä tulevaisuus. Uotila toivoo ratkaisun poikivan myös uusia tilauksia Varsinais-Suomeen.

– Tämä vaatii jatkossakin hallitukselta poliittista tahtoa ja valtion vahvaa roolia, hän arvioi.

Uotila muistuttaa siitä, että työtä telakoiden tulevaisuuden turvaamiseksi on jatkettava edelleen. Hän liputtaa valtio-omistuksen puolesta.

– Valtiolla tulee olla selkeä rooli ankkuriomistajana. Tulee edelleen panostaa tuotekehittelyyn, erikoistumiseen, koulutukseen ja mikä tärkeintä henkilöstön entistä vahvempanaan rooliin.

Töitä pariksi vuodeksi

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki kiittää päätöstä.

– Talouspoliittinen ministeriövaliokunta hyväksyi ratkaisut, joilla voidaan turvata TUI1 ja TUI2 -laivojen tilaukset, hän arvioi tiistaina facebook-sivullaan pian päätöksen tultua julkisuuteen.

– Ratkaisevan tärkeä päätös Turun telakalle, joka turvaa työllisyyttä pariksi vuodeksi.