Lehtikuva/ Janne Nousiainen

Poliisin mukaan keskiviikkona Jyväskylän kirjastossa tapahtuneen puukotuksen yhteydessä sekä hyökkääjillä että järjestystä kirjallisuustilaisuudessa valvoneella taholla olisi ollut aseistusta.

Jyväskylän poliisi tiedotti tänään perjantaina esitutkinnassa selvinneen, kirjaston puukotusjupakassa molemmat osapuolet olivat varustautuneet toisen vahingoittamiseen soveltuvilla välineillä. Helsingin Sanomissa järjestystä valvonut henkilö sanoo, että heidän puoleltaan kyseessä on mahdollisesti kirjaston tuoli, jolla suojauduttiin hyökkäystä vastaan.

Tilaisuudessa puhujana ollut Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson ihmettelee poliisin tiedotusta.

– Jos kolme tyyppiä tulee puukkojen ja pullojen kanssa ja yrittää päästä lukittuun tilaan, jossa on sata henkeä, ja jos todella kyse on kirjaston tuolista, on aika outoa poliisilta tehdä tiedote, jossa puhutaan yleisesti varustautumisesta.

Andersson on yksi Äärioikeisto Suomessa -teoksen kirjoittajista. Tilaisuus oli järjestetty kirjan vuoksi.

ILMOITUS

Hän ei syytä kuitenkaan poliisia asenteellisuudesta.

– Näen, että tässä ehkä on pyrkimystä tasapuolisuuteen, mikä sitten kääntyy asenteellisuudeksi, kun tuontyyppistä tilannetta yritetään tasapuolistaa.

Andersson oli sisällä salissa, jossa tilaisuus pidettiin, eikä nähnyt, mitä oven ulkopuolella tapahtui. Hän korostaa olevansa toisen käden tiedon varassa sen suhteen.

– Tilaisuuden järjestäjiltä saamani tiedon mukaan varustautumisella viitataan todennäköisesti kirjaston tuoleihin, hän sanoo.

Tilaisuuden järjestivät Jyväskylän yhteiskunnallinen opisto, Vasemmistonuoret ja JKLDIY.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa. Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen. Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!