Useita Keski-Suomen Vasemmistonuorten aktiiveja osallistui Jyväskylän kaupunginkirjastossa järjestettyyn äärioikeistoa käsittelevään kirjan esittelytapahtumaan, johon kohdistuneessa iskussa yhtä järjestäjistä puukotettiin.

Keski-Suomen Vasemmistonuoret alleviivaa tapahtuneen poliittista luonnetta.

Vasemmistonuorten järjestön puheenjohtaja Taija Roiha korostaa, että iskun ei saa antaa lamaannuttaa, vaan päinvastoin uhan tiedostaminen kannustaa rasisminvastaiseen toimintaan myös jatkossa.

Keski-Suomen Vasemmistonuorten mielestä iskua ei voida sivuuttaa pelkkänä välikohtauksena, vaan se on nähtävä suunnitelmallisena toimintana.

– Tapahtunut on osoitus siitä, että Jyväskylässäkin on järjestäytynyttä äärioikeiston liikehdintää, johon on puututtava, Roiha korostaa.

ILMOITUS

Vasemmistonuorten mukaan on tärkeää huomata, että kyseessä oli järjestäjiin, osallistujiin ja heidän näkemyksiinsä kohdistunut yksipuolinen hyökkäys. Keskustelutilaisuuden järjestämistä tai siihen osallistumista ei voida missään olosuhteissa määritellä poliittiseksi provokaatioksi.

– Tapahtuman julkisessa käsittelyssä on keskityttävä shokkiarvon hakemisen sijaan sen laajempaan asiayhteyteen, toteaa vasemmiston kaupunginvaltuutettu Marjukka Huttunen.

Iskun kohdistaminen julkisessa tilassa järjestettyyn avoimeen yleisötilaisuuteen on hänen mukaansa hälyttävää ja viestii poliittisen ilmapiirin muutoksesta.

– Väkivallan uhalla tekijät pyrkivät herättämään pelkoa ja sitä kautta rajoittamaan poliittista toimintaa.