Jari Peltoranta

Helsingin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen sai tiimeineen tiistaina henkilökohtaiset kierrätysminiroskikset Roska päivässä -liikkeen perustajalta Tuula-Maria Ahoselta.

– On todella ilo ottaa vastaan oma miniroskis, saanko ottaa toisenkin? Viljanen totesi, kun Ahonen tarjosi hänelle pärekorista valittavaksi Uusix-verstaalla tuunattuja miniroskiksia.

Tällaisilla konkreettisilla teoilla on Viljasen mukaan vaikutusta ympäristöömme.

– Tutkimuksissa on selkeästi todettu, että roskainen ympäristö lisää turvattomuuden tunnetta sekä rikoksia ja ilkivaltaa. Vastaavasti siisti ympäristö luo ihmisille turvallisuutta.

Hän kutsui Ahosen esittelemään miniroskisidean myös lautakunnille ja virastopäälliköille.

ILMOITUS

– Miniroskis kehitettiin alun perin tupakantumppien ennaltaehkäisyyn. Diabeetikot lahjoittavat Roska päivässä -liikkeelle käytettyjä koeliuskapurkkejaan. Filmipurkki on myös toinen helposti saatava purkkivaihtoehto. Niitä saa edelleen ilmaiseksi valokuvaliikkeistä, Ahonen sanoi.

Miniroskikset ovat ilmatiiviitä kierrätyspurkkeja, joten niihin voi laittaa tupakantumpin palavanakin. Miniroskikseen voi panna myös purukumit ja karkkipaperit sekä muuta pienroskaa.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!