Jarmo Lintunen

Susanna Huovinen arvioi, että ministeri Kyllönen on tehtäviensä tasalla.

– Edelleenkin naisen toimiminen perinteisillä miehisillä aloilla voi aiheuttaa ennakkoluuloista ja epäileväistä suhtautumista, mutta tällainen asenne ei tietenkään kuulu 2010-luvun Suomeen, kansanedustaja Susanna Huovinen (sd.) kommentoi liikenneministeri Merja Kyllösen kohtelua. Huovinen oli liikenneministeri vuosina 2005– 2007.

Huovinen ei ota kantaa siihen, mitä viime viikkojen tapahtumien taustalla voisi olla.

– On kuitenkin tärkeää keskustella myös siitä, suhtaudutaanko kaikkiin ministereihin tasavertaisella tavalla, hän toteaa Kansan Uutisille.

Olen tietenkin tiennyt, että Juhani Tervala on aina ollut särmikäs persoona.

Huovinen arvioi, että ministeri Kyllönen on tehtäviensä tasalla.

– Minä ainakin luotan ministeriin, hän sanoo.

ILMOITUS

Hänelle tuli yllätyksenä Kyllösen ja liikenneasioita valmistelevan Liikenneviraston johtajan Juhani Tervalan välejä hiertänyt luottamuspula.

– Vaikka olen tietenkin tiennyt, että Juhani Tervala on aina ollut särmikäs persoona, Huovinen lisää.

Hän ei ota kantaa siihen, kenen olisi pitänyt laskea liikennehankkeisiin tarvittavat resurssit. Kyllönen ilmoitti eilen, että liikennepoliittisen selonteon sisältämistä hankkeista puuttuu kymmeniä miljoonia ja osoitti Tervalan laskelmia.

– On vaikea ottaa kantaa siihen, kenen vastuulla virastossa ja sen sisällä laskelmien paikkaansa pitävyys on. Kun itse toimin ministerinä, tällaista virastorakennetta ei ollut, Huovinen kertoo.

– Sinänsä minusta ministeriön ja ministerin on voitava luottaa valmistelun kautta saatavaan informaatioon.

”Kuulostaa uskomattomalta”

Kyllösen ja Huovisen välissä liikenneministerinä olleelta Anu Vehviläiseltä (kesk.) sen sijaan ei ole tippunut ymmärrystä Kyllöselle. Hän totesi tiistaina MTV3:lla, että syntyy kuva, jossa Kyllönen väistelee vastuutaan.

Uutisen mukaan Vehviläinen ei myöskään usko Kyllösen selitystä, jonka mukaan hän ei tiennyt ja ohjeistanut Liikenneviraston tietyöryhmän työtä, jonka mukaan tulevista tiehankkeista nipistettäisiin noin miljardi euroa.

– Tämä kuulostaa uskomattomalle, Vehviläinen toteaa.

Viime viikolla eduskunnan kyselytunnilla Vehviläinen joutui pyytämään Kyllöseltä anteeksi sanavalintaansa, joka vihjaisi, että Kyllönen olisi valehdellut.