Lehtikuva/ Antti Aimo-Koivisto

Kansanedustaja Eila Tiainen kiittää liikenneministeri Merja Kyllöstä maan tavan muuttamisesta.

Liikenneviraston pääjohtaja Juhani Tervala joutui maanantaina eroamaan ministeri Merja Kyllösen menetettyä luottamuksensa häneen. Kyllönen katsoi, ettei pysty työskentelemään ministerinä hallituksen tekemien linjausten edesauttamiseksi sellaisen virkamiehen kanssa, joka ei toteuta liikennepoliittista selontekoa. Selonteko on parlamentaarisesti valmisteltu ja hyväksytty eduskunnassa viime keväänä.

Kansanedustaja Eila Tiainen kirjoittaa blogissaan kyseisen virkamiehen näyttäneen elävän edelleen siinä uskossa, että Suomessa valta kuuluu virkamiehistölle eikä demokraattisesti valituille päättäjille.

”Kokeneempien” tapa

Enää meillä ei hyväksytä herrakerhoja.

Tiaisen mukaan tapauksesta käyty keskustelu on paljastanut, millä tavalla asioita on ollut tapana hoitaa.

”Tämä voidaan ainakin osittain selvittää tarkastelemalla niitä lausuntoja, joita on kuluneen viikon aikana mediasta tulvinut.”

”Esimerkiksi Kokoomuksen Kimmo Sasi ihmetteli heti kärkeen sitä, että Kyllösen pyynnöt eivät ole menneet Juhani Tervalalle läpi, kun taas hänen kautenaan ohjeita on kuulemma noudatettu. Kummasta tämä kertonee enemmän, Tervalan kyvyistä ottaa ohjeita vastaan, vai siitä, että Sasi on hyväksynyt ne menettelyt, joita Tervala on käyttänyt?”

ILMOITUS

Tiaisen mukaan lisäksi on noussut esille, ettei maakuntien päättäjien ole tarvinnut vaivata kulloisenkin ajan ministereitä tiehankkeiden osalta. Tervala on itse jollakin mandaatilla hyväksynyt eri teitä yli tai ohi budjettien.

Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtaja Kari Rajamäki näyttää Tiaisen mukaan pelkäävän, etteivät tiehankkeet toteudukaan juuri niin kuin hänelle on luvattu.

”Liikennepoliittisessa selonteossa ei kuitenkaan lue mitään kinttupolkujen rakentamisesta, mutta siellä on sen sijaan todettu että kaikki hankkeet uudelleenarvioidaan.”

Uusi tapa

Eila Tiainen kirjoittaa, että kustannustehokkuus ja käyttäjälähtöisyys ovat tälle hyvä veli -verkostolle vieraita tavoitteita, ihan kuin ne olisivat vain vahingossa lipsahtaneet yhteisesti hyväksyttyyn selontekoon.

”Kyllösen päätös on tuonut näkymättömän verkoston esiin. Enää meillä ei hyväksytä herrakerhoja, vaan tehdään poliittinen valta näkyväksi ja palautetaan se sinne mihin se kuuluu.”

”Maan tapa on muuttunut.”

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!