Vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen vaatii rasismia pois mainonnasta.

Riihimäkeläinen kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen puuttuu rasistisena pitämäänsä radiomainokseen.

Radiokanava NRJ soitti viikonloppuna mainoksen, jossa Suomen Ennakkopalautus Oy mainostaa veronpalautusten ennakkomaksua. Ideana on, että veronpalautusta saava voi pikalainana nostaa veronpalautussumman kyseiseltä yritykseltä korkoa vastaan.

Radiomainoksessa pikavippifirma viittaa kreikkalaisten taloudelliseen ahdinkoon mainoslauseella ”anna Kreikan pojan vippailla”.

Ihmettelen mitä tekemistä Kreikan pojalla on suomalaisen pikalainayrityksen mainoksessa.

Pekonen pitää tätä rasistisena ja on järkyttynyt siitä, että rasismi on viime aikoina tullut hyväksytymmäksi ja nyt myös mukaan mainontaan.

– Tällainen rasistinen mainonta antaa selkeän signaalin siitä, että rasismi on Suomessa hyväksyttyä ja sallittua, hän sanoo.

ILMOITUS

– Ihmettelen mitä tekemistä Kreikan pojalla on suomalaisen pikalainayrityksen mainoksessa, Pekonen sanoo ja muistuttaa siitä, että Radiokanava NRJ on suunnattu erityisesti nuorille ja sillä on suuri vaikutus nuorten mielikuviin ja asenteisiin.

Pekonen on pahoillaan suomalais-kreikkalaisten Suomessa asuvien perheiden puolesta.

– Tällaisella mainonnalla annetaan aseita esimerkiksi lasten kiusaamiseen. Tuntuu käsittämättömältä, että yritämme opettaa lapsille suvaitsevaisuutta, mutta aikuisten toimesta tällainen kielenkäyttö on sallittua, jopa valtakunnallisessa radiossa.

Pekonen vetoaa radiokanaviin ja vaatii, että mainoksia, jotka sisältävät rasismia, ja joissa on merkkejä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan, ei esitetä lainkaan.

Pekonen muistuttaa, että vastuu on myös tuotantoyhtiöillä, jotka mainoksia tehtailevat.