Lehtikuva/ Markku Ulander

Paavo ei ollut täälläkään -facebookryhmä pyytää tietoa kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen (vas.) tekemättä jättämisistä.

– Raportoi tänne, mistä kaikkialta Arhinmäki on lapsellisesti ja mielenosoituksellisesti jäänyt pois. Myös muista Arhinmäen rimanalituksista ja sydämettömyyksistä on suotavaa keskustella, ryhmässä kirjoitetaan.

Tietoa on kertynyt paljon. Arhinmäen poissaolo on varmistunut niin Kemin Pärskepäivillä kuin Jeesuksen viimeisellä aterialla.

– 15 min. odotuksen jälkeen oli todettava, että Arhinmäki jätti saapumatta kauppareissulleni Mäkelänkadun Alepaan, ryhmässä kerrotaan.

Vasemmistoaktiivi Kaisu Suopangin lauantaina Facebookissa aloittama sisäpiirivitsi Arhinmäkeä koskevasta uutisoinnista levisi perinteiseen mediaan sunnuntaina muodossa, joka nosti Paavo ei ollut täälläkään -ryhmän uudelle tasolle.

ILMOITUS

MTV3:n verkkomedia uutisoi, että Arhinmäen toiminta on saanut tuohtuneet kansalaiset toimimaan sosiaalisessa mediassa, ja otsikoi jutun Paavo Arhinmäelle pilkkasivu Facebookiin.

Juttua muuteltiin useita kertoja sunnuntain aikana sen jälkeen, kun runsas lukijapalaute oikaisi MTV3:a toteamalla, että ryhmä oikeasti pilkkaa mediaa, joka jo vuoden on tehnyt kohua siitä, missä Arhinmäki ei ole ollut. Lopulta otsikko päätyi muotoon Paavo Arhinmäelle oma sivusto Facebookiin.

Sosiaalisessa mediassa oltiin kuolla huutonauruun.

MTV3 poisti myös pikaisesti jutun perästä kommentointimahdollisuuden.

Paavo ei ole täälläkään -ryhmässä oli maanantaina runsas 10 000 jäsentä. Sunnuntaina selvisi myös, missä Paavo on. Erityisavustaja Jussi Saramon mukaan hän on Lontoon Paralympialaisissa.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!