James Hirvisaaren avustaja arvioi, että uusnatsit ovat yhtä idiootteja kuin kadunvaltaajat Tampereella.

Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaaren avustaja Helena Eronen laittoi maanantaiaamuna facebook-sivulleen kuvan joukosta nuoria miehiä, jotka tekevät natsitervehdystä.

Huhtikuussa Eronen nousi julkisuuteen ehdottamalla blogitekstissään hihamerkkejä ulkomaalaisille, jotta poliisin olisi helppo erottaa heidät muista. Myöhemmin hän totesi, että kyse oli vitsistä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä edellytti Hirvisaarelta, että tämä erottaisi Erosen, mutta tämä ei noudattanut käskyä.

Maanantaina iloinen Eronen arvaa, miksi toimittaja soittaa hänelle, ja kertoo innostuneesti näkemyksiään toimittajista. Hän korostaa, että natsitervehdyskuvassa nauretaan uusnatseille.

– Kaikki muut ymmärtävät nauraa tuollaiselle jutulle paitsi toimittajat ilmeisesti eivät oikein ymmärrä, hän sanoi.

ILMOITUS

– Mun mielestä nämä jutut on hirveen positiivisia, koska ihmiset rupeavat tajuamaan, että toimittajat ihan oikeasti elävät omaa elämäänsä. Meneekö teillä toimittajilla joku lukko päälle, kun kyseessä on perussuomalainen ja James Hirvisaari ja jotain? Ettekö pysty ymmärtämään, että ehkä ihmiset osaavat ajatella moniuloitteisemmin? hän kyselee.

Toimittaja vastaa, että on kysymässä aamun natsitervehdyskuvasta.

– Eikö tämä ole sinun mielestäsi ihan selvä asia, että siinä nauretaan noille tyypeille? Eronen kysyy.

Toimittaja sanoo arvelleensa, että Eronen haluaa provosoida.

– Ei kaikki ihmiset aina halua provosoida, hän vastaa.

Eronen on kopioinut kuvan Riemurasia -sivustolta.

– Voit soittaa Riemurasian ylläpitoon ja kysyä, että ovatko hekin natseja, hän yllyttää, vaikkei toimittaja ole kysynyt häneltä, onko hän natsi.

Otatko tässä kantaa natsitervehdystä vastaan?

– No todellakin otan. Tuollainen porukkahan on yhtä idioottimaista kuin tyypit, jotka riehuu jossain Tampereella katua valtaamassa.