Mielenosoitus Tanskan vesillä kesti kolme tuntia.

Greenpeacen aktivistit jatkoivat torstain ja perjantain välisenä yönä protestia Shellin arktista öljynporausta vastaan, kun Shellille vuokrattu jäänmurtaja Nordica tuli Tanskan ja Saksan välisille vesille. 14 aktivistia pysäytti Shellin vuokraaman jäänmurtajan Mönin saaren kaakkoispuolella Tanskan vesillä. Mielenosoitus kesti kolme tuntia.

– Olemme tehneet selväksi sanomamme. Shellin öljynporaus pitää lopettaa ja Arktis pelastaa. Shellin hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan on otettava aloite käsiinsä ja luovuttava arktisesta öljynporauksesta. Hänen on korjattava riskien arviointiaan: nyt on vaarassa ainutlaatuisen arvokas ekosysteemi, joka kuuluu meille kaikille maapallon asukkaille, sanoo Greenpeacen ohjelmajohtaja Tapio Laakso.

Mielenilmauksissa on mukana yhteensä satakunta aktivistia ympäri maailmaa, Suomesta Chileen ja siltä väliltä. He vaativat Arktiksen suojelemista öljy-yhtiöiden uhkapeliltä. Greenpeacen mukaan öljyvuoto jäisellä merellä on lähes mahdoton puhdistaa, eikä siinä auta edes suomalaisen jäänmurtajan miehistön ammattitaito.

Greenpeacen aktivistit pysäyttivät Shellille vuokratun Nordican matkan jo kolmannen kerran.