Tasavertaista avioliittolakia vastustavat vetoavat usein uskonnollisin perustein siihen, että seuraavaksi ollaan hyväksymässä moniavioisuus. Mutta sehän nimenomaan on kristinuskon mukainen avioliitto.

– Seuraava epäpyhä siivu ja harha-askel lienee vihreiden nuorten markkinoima moniavioisuus, sanoi kansanedustaja James Hirvisaari eduskunnan keskustellessa viime viikolla aloitteesta tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi. Samaa ovat sanoneet monet muutkin perussuomalaiset.

– Onko kristillisyys niin kamala asia, että se pitää kivi kiveltä väkisin murskata? Hirvisaari jatkoi.

Moniavioisuutta ei ole näköpiirissä, vaikka juuri kristillisiin arvoihin vetoavien sitä pitäisi ajaa. Raamatun mukaan perheen normi on nimenomaan aviomies ja monta vaimoa sekä lisäksi vielä miehen jalkavaimot, jotka ovat käytännössä seksiorjia. Näin määrätään Vanhassa Testamentissa eikä sitä Uudessa Testamentissakaan kumota.

Amerikkalaisella verkkosivustolla Biblicalpolygamy.comon listattu 40 Raamatun henkilöä, joilla oli vähintään kaksi vaimoa.

Joukossa on koulujen uskontotunneilta tuttuja henkilöitä kuten patriarkka Abraham, jonka vaimoja olivat Saara, Hagar ja Keturah.

Israelin ensimmäisellä kuninkaalla Daavidilla oli kahdeksan vaimoa ja kymmenkunta seksiorjaa. Todellinen hurjastelija oli hänen poikansa Salomon 700 vaimolla ja 300 jalkavaimolla.