Paf

Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen eli Pafin internetissä järjestämä pelitoiminta on laillista koko Suomen alueella. Valtionsyyttäjä ilmoitti torstaina, ettei se käynnistä Pafin toiminnasta esitutkintaa.

Poliisihallitus oli pyytänyt aiheesta selvitystä keskusrikospoliisilta, mistä asia päätyi valtionsyyttäjälle.

Paf ylläpitää nettikasinoa, nettipokeripeliä ja vedonlyöntitoimistoa verkko-osoitteessa www.paf.com , mutta sillä on hallussaan myös suomalainen verkko-osoite www.paf.fi .

Pafilla on Ahvenanmaan maakunnanhallituksen myöntämä lupa rahapeleihin. Viime vuodenvaihteessa voimaanastunut laki määrää Veikkaukselle ja Raha-automaattiyhdistykselle yksinoikeudet rahapeleihin Suomessa.

Valtionsyyttäjän mukaan Ahvenanmaan maakunnanhallitus on pyrkinyt saamaan Poliisihallitukselta vastauksen siihen, mikä Pafin toiminnassa olisi laitonta. Valtionsyyttäjä ilmoittaa yhtyvänsä maakunnanhallituksen kantaan, ettei pelkkä mahdollisuus osallistua peleihin tee toiminnasta lainvastaista.

Laittomuus edellyttäisi aktiivista toimintaa Pafilta, kuten markkinointia suoraan Manner-Suomeen. Rahapelirikos on rangaistava ainoastaan tahallisena.

Valtionsyyttäjä huomauttaa myös, että Poliisihallitus ei ole käyttänyt sillä lain mukaan olevaa mahdollisuutta kieltää laiton rahapeli tai sen markkinointi. Jos tällaiseen toimeen ryhdyttäisiin, mutta toiminta jatkuisi siitä huolimatta, valtionsyyttäjä voisi harkita tarvetta esitutkintaan.