Phil Alden Robinsonin ohjaamassa teknojännärissä Sneakers (Hiiviskelijät, 1992) kaikki on valmistusajankohdan tietoteknisten mittojen mukaan huippuunsa viritettyä. Salaliitto- ja salakuunteluperinteen edustajana leffa tuo mieleen sellaisia tunnettuja elokuvia kuin Keskustelu (1974), Ansa – Prallax View (1974) sekä Presidentin miehet (1976). Tuoreempia sukulaisleffoja ovat Antitrust (2001) ja Swordfish (2001).

Presidentin miesten toinen tähti Robert Redford johtaa osaavaa ja liukasta joukkoa, jolle ”hallituksen pojat” järjestävät hikisen työrupeaman. Hakkeritiimiin kuuluvat muun muassa Sidney Poitier, Dan Aykroyd, River Phoenix ja Mary McDonnell. Tiimin tietotaito on sitä luokkaa, että sen voi sanoa olleen aikaansa edellä, mitä tulee tietsikoiden käyttömahdollisuuksiin.

Tasaisen varmasti lonksuttava juonikuvio ehtii antaa vahvan näytteen informaation hallinnan mahdista. Asiasta esitelmöi tarkemmin karismaattinen Ben Kingsley. Liikkeellä on vaikutusvaltaisia tahoja, joten murha kuuluu kuvioihin itsestäänselvyytenä.

Aiheeltaan varsin kiehtovan jännärin rasitteena on hölmö loppukevennys.

Sneakers. MTV3 perjantaina kello 23.20.