Eeva Suorlahti

Vasemmistoliitto on uudistamassa taide- ja kulttuuripoliittisen ohjelmaansa.

Sitä laatimaan on perustettu työryhmä, jossa on mukana 26 tavalla tai toisella kulttuurin kanssa tekemissä olevaa jäsentä eri puolilta Suomea.

– Vasemmistossa on paljon sekä kulttuurialan ihmisiä että kulttuurin kuluttajia, sanoo ryhmän varapuheenjohtaja, kiiminkiläinen Virpi Honkanen.

Tätä osaamista ja kokemusta halutaan hyödyntää myös kulttuuripoliittisessa ohjelmassa.

Taide ja -kulttuuripoliittinen ryhmä on kokoontunut kasvotusten vain kerran, mutta sähköpostikeskustelu käy Honkasen mukaan vilkkaana.

ILMOITUS

– Villejä ideoita lentelee.

Yhteiskunnalliset muutokset ja kansainvälistyminen luovat mahdollisuuksia, mutta myös haasteita kulttuuripalveluiden järjestämiseen. Kuka näistä tärkeistä palveluista tulevaisuudessa vastaa ja kuka ne järjestää, on työryhmän yksi tärkeimmistä pähkinöistä.

Ryhmä kerää parhaillaan kansalaisten näkemyksiä kulttuuripalveluista ja -politiikasta.

– Etsimme uusia ideoita ja ajatuksia, tutkimme miten taide- ja kulttuuriala tällä hetkellä Suomessa toimii, Honkanen kertoo.

Kaikille kiinnostuneille avoin kysely kartoittaa muun muassa mitä kulttuurin alalla tapahtuu, miten kulttuuripalvelut tulisi tulevaisuudessa järjestää ja millaisia kulttuurielämyksiä ihmiset kaipaavat.

Vaikuttavimmat ideat poimitaan kulttuuri- ja taidepoliittiseen ohjelmaan ja niitä on tarkoitus viedä eteenpäin myös kulttuuriministeri Paavo Arhinmäelle.

Verkkokyselyyn pääset tästä.