Timo Soini: ”Suomessa on mielipiteen vapaus”

Monikulttuurista Suomea ja maahanmuuttajia vastustava ääriryhmä Suomen Sisu ilmoittaa keräävänsä rahaa Perussuomalaisten ja kahden äärioikeistolaisen pikkupuolueen ehdokkaille.

Julkaistu Kansan Uutisissa 13.2.2007

Muun muassa ”rajattoman maahanmuuton kaltaisia uhkia vastaan” toimiva Suomen Sisu ry kertoo nettisivuillaan keräävänsä kampanjarahoitusta kolmen eri puolueen eduskuntavaaliehdokkaille. Ehdokkaita yhdistää se, että he ovat järjestön jäseniä.

Suomen Sisun puheenjohtaja Teemu Lahtinen on itse Perussuomalaisten ehdokas Uudellamaalla.

Lahtisen lisäksi tuettavia ehdokkaita ovat helsinkiläinen Jussi Halla-aho, joka keskittyy vaalikampanjassaan erityisesti maahanmuuton vastustamiseen sekä rasistisesta lehtikirjoittelustaan tunnettu helsinkiläisvaltuutettu Olli Sademies.

Tukilistalla on kahden muun perussuomalaisen ehdokkaan lisäksi yksi IKL:n ja yksi Suomen Kansan Sinivalkoisten ehdokas.

IKL pyrkii jatkamaan sodan jälkeen kielletyn Isänmaallisen kansanliikkeen perinteitä. Suomen Kansan Sinivalkoiset puolestaan tunnetaan parhaiten puheenjohtajastaan, rasististen kylttien kirjoittelusta tuomion saaneesta turkulaisvaltuutettu Olavi Mäenpäästä.

ILMOITUS

”Kansallismieliseksi” itsensä määrittelevä Suomen Sisu vastustaa maahanmuuton ohella erityisesti monikulttuurista yhteiskuntaa ja ”kansojen sekoittamista”.

Ryhmän nettisivuilta löytyy myös linkkejä useiden Euroopan ja muun maailman äärioikeistolaisen ryhmän kotisivuille. Niiltä voi tilata kirjallisuutta, jossa kerrotaan muun muassa juutalaisten väitetyistä salaliitoista ja Hitlerin neroudesta sotapäällikkönä.

Suomen Sisu nousi hetkeksi julkisuuteen viime vuoden alussa sen julkaistua kotisivuillaan tanskalaiset Muhammed-pilakuvat, jotka sytyttivät väkivaltaisia levottomuuksia ympäri muslimimaailmaa.

Järjestön toiminnan luonteesta kertoo sekin, että siihen voi liittyä myös salanimellä.

”Hyvä, että
kannatus mitataan”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei pidä puolueensa ehdokkaiden yhteyttä Suomen Sisuun kiusallisena.

– Meillä on Suomessa yhdistymis- ja kokoontumisvapaus. Se on laillinen yhdistys. Siten minä siihen suhtaudun, Soini sanoo.

Puoluejohtajaa ei vaivaa sekään, että yhdistyksen tukema ehdokas Jussi Halla-aho hyökkää voimakkaasti ulkomaalaisia vastaan. Hän kirjoittaa nettisivuillaan muun muassa, miten ”ulkomailta saadut raportit” vahvistavat, että ”eriväriset koululaiset panevat oppilaitoksia päreiksi, haukkuvat tyttöjä huoriksi, pahoinpitelevät koulukavereitaan ja opettajiaan”.

– Jos sellaista tapahtuu, niin saahan sen sanoa. Mutta en tiedä, onko tapahtunut, Soini kuittaa.

Hänen mukaansa on hyvä, että tällaisten ajatusten kannatus yhteiskunnassa mitataan.

Haluaako Perussuomalaisten Helsingin piiri kerätä ääniä ihmisiltä, jotka pitävät monikulttuurisuutta uhkana suomalaiselle yhteiskunnalle?

– Varmasti sellaisiakin ihmisiä on ja heilläkin on poliittisen mielipiteen vapaus. Minä olen demokraatti. Se on paras tapa integroida kaikennäköinen ajattelu, Soini toteaa.

– Kyllä reki varsan kolaa.