Alla Hilkka Ahteen 12.3. julkaisema tiedote kokonaisuudessaan.

Olen ollut epäasiallisen kohtelun ja kiusaamisen uhrina useamman vuoden ajan. Tämä on ollut äärimmäisen raskasta niin itselleni kuin perheellenikin. Olen nähnyt öisin toistuvasti painajaisia ja olen joutunut turvautumaan unilääkkeisiin saadakseni unta. Asian tultua julkiseksi tekemäni kantelun kautta on viimeinen puoli vuotta ollut vieläkin rankempaa. Irtisanomista seuranneen viikon aikana puhelimeni on soinut taukoamatta aamusta iltaan ja media on päivystänyt kotiovellani.

Työterveyslääkäri on 2.3 määrännyt minulle sairaslomaa maaliskuun loppuun saakka. Toivon ymmärrystä sille, että minulla ei ole ollut voimia vastata jokaisen toimittajan jokaiseen puheluun.

Sunnuntaina 11.3 taivas putosi niskaani. Helsingin Sanomat ja toimittaja Marjo Ollikainen olivat laittaneet Timo Rätyä koskevaan artikkeliin täysin perättömän väitteen Rädyn ja minun suhteesta. Tietolähteenä olivat nimettömän huhupuheet. Helsingin Sanomista huhu levisi käytännössä katsoen kaikille uutissivustoille. Poikkeuksen tekivät Yleisradio, Mtv3 ja Ilta-Sanomat.

Helsingin Sanomat on elämäni vaikeimmassa vaiheessa lyönyt koko voimallaan ison tikarin sydämeeni. Lehti on tehnyt minusta sylkykupin ja alhaisen ihmisen. Helsingin Sanomat on antanut ymmärtää, että työpaikkakiusaamisen syynä olisikin väitetyn seurustelusuhteen loppuminen. Kysyn vaan, onko journalismi maassamme mennyt niin alas, että minkä tahansa huhun voi julkaista maan päälehdessä ilman mitään seuraamuksia?

En tiedä, kuinka kauan jaksan tätä pyöritystä. En tiedä, kuinka kauan jaksan puolustaa itseäni ja mainettani.

Olen pyytänyt asianajajaani selvittämään oikeudelliset edellytykset haastaa Helsingin Sanomat kunnianloukkauksesta oikeuteen.

Tähän saakka olen jaksanut läheisten, työtovereiden ja ventovieraiden ihmisten antamalla valtavalla tuella. Toivon, että saisin ihmisten tuen vielä Helsingin Sanomien perättömän jutun jälkeenkin. Kyseessä ei ole ainoastaan oma taisteluni vaan kaikkien työpaikkakiusattujen yhteinen, kipeä asia. Toivon, että kaiken tapahtuneen jälkeen oikeus voittaa.

Hilkka Ahde