24-vuotias mies tappoi oululaisessa pitseriassa yhden ulkomaalaistaustaisen ja haavoitti toista. Ampuja kuoli myöhemmin itse aiheutettuihin vammoihin.

Poliisin mukaan tapaukseen ei liity rasismia, mutta köyliöläinen perussuomalaisten kunnanvaltuutettu ehdotti ampujalle kunniamerkkiä. Asiasta ensimmäisenä kertoneen Satakunnan Kansan mukaan valtuutettu perusteli kantaansa sillä, että menossa on sota ja sodissa jaetaan kunniamerkkejä.

Otsikko on rankasti kärjistetty, mutta se mukailee tietoisesti perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin yhtä lailla rankasti yleistävää lentävää lausetta Euroopan unionista. Yksinkertaistetaan sitten urakalla, vaikka tässä tapauksessa kyse on yksittäisestä pölkkypäästä.

Soini on myös tullut tunnetuksi siitä, että hän ei koskaan ole vastuussa mistään joukkojensa törmäilyistä.

Perussuomalaisten Satakunnan piirin puheenjohtaja Seppo Toriseva näyttää toisenlaista mallia joukkojen johtamisesta. Raja kyseisen valtuutetun erottamiseksi puolueesta on ylittynyt, Toriseva sanoo STT:lle.

Piirijohtaja tekee sen, mihin puoluejohtaja ei pysty: vetää tiukan rajan iljettävälle toiminnalle. Tätä poliittista kulttuuria perussuomalaiset tarvitsevat lisää.