Pate Pesonius

Kamariooppera Välilasku kertoo kohtaamisesta lentokentällä.

Tulivuorenpurkauksesta syntynyt tuhkapilvi aiheutti 2010 kaoottisen lentokenttien sulkemisen moneksi päiväksi ympäri maailmaa.

Välilasku – Una espera inesperada on uusi ja eroottinen kamariooppera naisen ja miehen sattumanvaraisesta törmäyksestä kansainvälisellä lentokentällä.

Välilaskun libreton on kirjoittanut Suomessa asuva perulainen kirjailija Maritza Núnez. Teoksen on säveltänyt Markus Fagerudd. Kamarioopperan esityskieli on espanja ja esitys tekstitetään suomeksi. Sille on jo suunnitteilla kansainvälisiä festivaalivierailuja muun muassa Peruun ja Espanjaan.

Välilasku saa kantaesityksensä 2. helmikuuta Musiikkiteatteri Kapsäkissä.

Kohtaaminen kentällä

Välilaskussa norjalainen plastiikkakirurgi Viktor ja suomalainen laulajatar Barbara kohtaavat sattumalta.

ILMOITUS

Viktor on matkalla konferenssista kotiin, Barbara palaamassa hermolomalta takaisin Suomeen, kohti uutta ensi-iltaa, kotona sairastavaa aviomiestä ja murrosikäistä tytärtä.

Kaksi normaalirutiineistaan irtirepäistyä ihmistä törmää toisiinsa koomisen väärinkäsityksen ja oudon luonnonmullistuksen takia. Oopperan neljä kohtausta muodostuvat tiivistunnelmaiseksi eroottiseksi seikkailuksi kahden voimakastahtoisen ihmisen välillä.

Välilasku on kirjoitettu ja sävelletty duetoksi Reetta Ristimäelle ja Juha Kotilaiselle.

Markus Fageruddin ja Pipoka -yhtyeen yhteistyöstä syntynyt musiikki yhdistelee suomalaisia ja eteläamerikkalaisia aineksia.