Paavo Arhinmäen julkisuudesta tunnetut kannattajat ovat esiintyneet muun muassa tv-legenda Reinikaisessa, Ultra Bra -yhtyeessä ja Jouko Turkan Seitsemässä veljeksessä.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen presidenttikampanjaa tukee laaja ja edustava joukko suomalaisia työttömästä pääluottamusmieheen ja johtajasta tunnettuihin kulttuurin tekijöihin. Keskiviikkona puolilta päivin Paavon jengiin oli ilmoittautunut noin 670 henkilöä.

Aakkosten mukaan jengin ensimmäinen jäsen oli turkulainen järjestelmäsuunnittelija Rami Aalto ja viimeinen vantaalainen päätoimittaja-tiedottaja Karoliina Öystilä. Heidän väliinsä mahtuvat muun muassa Vasemmistoliiton ja SKDL:n edelliset presidenttiehdokkaat Claes Andersson ja Kalevi Kivistö sekä Kivistön lisäksi SKDL:n entiset puheenjohtajat Ele Alenius ja Esko Helle.

Kahden sukupolven teatterilaisia

Kulttuuriministerinä toimiva Arhinmäki on koonnut taakseen myös laajan joukon taiteilijoita ja muita kulttuurielämän vaikuttajia.

Näyttelijöistä tukilistalla ovat muun muassa Juoksuhaudantie-elokuvan pääroolin esittänyt Eero Aho, Helsingin kaupunginteatterista sekä useista tv-sarjoista tutut Heidi Herala ja Seppo Maijala, joka nähtiin jo Reinikaisessa, sekä ohjaaja Lauri Maijala. Helsingin kaupunginteatterissa näyttelee myös laulajanakin sekä Ultra Brasta että soolouraltaan tunnettu Vuokko Hovatta.

Näyttelijä Taisto Reimaluoto nähtiin viimeksi jouluna tv:ssä esitetyssä elokuvassa Koirankynnen leikkaaja. Hän oli mukana jo Jouko Turkan kohusarjassa Seitsemän veljestä.

ILMOITUS

Teatterin parista kahden sukupolven arhinmäkeläisiä ovat muun muassa ohjaajat Kaisa Korhonen ja Kalle Chydenius sekä näyttelijät Erkki ja Niko Saarela. KOM-teatterista tutuista Arhinmäkeä tukevat myös näyttelijäpari Vilma Melasniemi ja Juho Milonoff sekä Remu Aaltostakin esittänyt Eero Milonoff. Sari Mällinen on ex-komilaisia.

Räppäreitä ja rokkareita

Populaarimusiikista tunnettuja Paavo Arhinmäen kannattajia ovat ainakin räppäri Asa, jo Ylen Rock-radiosta muistettava Outi Popp sekä Zen Cafe -yhtyeen Samuli Putro.

Muita kulttuurikannattajia Arhinmäellä on taiteen kaikilta saroilta: Tuula Hyyryläinen on tanssija, Kari Jylhä ja Heta Kuchka kuvataiteilijoita, Jukka Korpihete muotoilija, Aulikki Oksanen ja Marja-Leena Mikkola kirjailijoita, Johanna Rojola sarjakuvataiteilija, Sari Kesäniemi runoilija, Jouni Ruuth sirkusartisti, Jens Walentinsson tanssija-koreografi ja Anna Viitala dramaturgi. Kansan Uutisten entinen kulttuuritoimittaja Taina West on mukana työryhmässä, joka tekee Kansallisteatteriin täksi kevääksi Kansanhiihtoa.

Elokuvan parista tulevat Sodankylän filmijuhlien ideoija, ohjaaja Anssi Mänttäri, Poika ja ilves -elokuvalla suomalaisen elokuvan uuden katsojabuumin käynnistänyt Raimo O. Niemi, viimeksi Pussikaljaelokuvan tuottanut Rimbo Salomaa sekä muun muassa Vesku-dokumentin leikannut Jukka Nykänen.

Paavon jengiin voi liittyä Arhinmäen verkkosivuilla www.paavoarhinmaki.fi/jengi