Osittain päällekkäin menevät kaksi Mika Kaurismäen parhaimpiin kuuluvaa ohjaustyötä.

Kolme viisasta miestä (2008) on Kaurismäen ja Petri Karran käsikirjoittama tragikomedia, joka saattaa yhteen kolme keski-ikäistä miestä kapakkajoulun merkeissä. Matti (Pertti Sveholm) tulee avioriidan mainingeissa isäksi, Erkki (Kari Heiskanen) tekee epätoivoisen pukkikeikan ja on sen jälkeen valmis päättämään päivänsä. Rauno (Timo Torikka) kuulee pojaltaan (Tommi Eronen) ikävän uutisen.

Keskustrio on osallistunut myös dialogien työstämiseen. Paljolti ehkä juuri tästä elokuvaan on tullut luistava peruspoljento, jossa niin sanotut elämän totuudet kajahtelevat vuolaana pitkin näyttämöä.

Trio täydennettynä Irina Björklundilla availee kipeitä juttuja siihen malliin, että tuloksena on kirpeän hauska elokuva. Näyttelijät ovat täysillä mukana menossa ja Kaurismäki ohjaaja-leikkaajana silmä tarkkana.

Vesku (2010) on miellyttävän intiimi henkilödokumentti. Siinä Vesa-Matti Loiri kertoo elämästään vapautuneesti ja ujostelematta, samalla aukeaa kiinnostavia lukuja viime vuosikymmenten suomalaiseen viihdekulttuuriin ja taide-elämään. Dokumentissa tavataan myös Kalle Holmberg, Aulikki Oksanen ja Lenita Airisto.

Kotikatsomo: Kolme viisasta miestä TV1 klo 20.50. Vesku TV2 klo 22.00. Molemmat joulupäivänä.