Rauhaisaa Joulua on meille toivotettu jo vuosia sanoin ”menkää ja tappakaa ja virtaan heittäkää kaikki alle kaksivuotiaat poikalapset.”

Kyllä meille on tullut niin rauhallinen ja rauhantahtoinen olo, kun tiedämme, että näin myös tapahtui.

Ydinvoimateollisuus on tehnyt ydinvoiman vastustajista katalalla tavalla naurunalaisia. Se on saanut vastustajat vastustamaan jotain, mikä ei koskaan toteudu.

Suomen parhaiten ansaitseva koomikko, Timo Soini, osaa temput. Se kusettaa kansaa linssiin, kertoo sen ja lähettää miljoonalaskun uhreille. Kaiken huippu on, että lasku maksetaan mukisematta.

Näin se menee; puhutaan ihan höpöjä, mitä sylki suuhun tuo. Parempaa tekstiä ei voi kaiketi odottaa kun keitoksen ainekset kasataan kilosta totaalista tietämättömyyttä, viisi desilitraa moraalittomuutta, kahdeksan desilitraa ennakkoluuloisuutta ja lopuksi keitos maustetaan pöljyydellä ja muista ihmisistä piittaamattomuudella.

Täysin epäonnistunutta lopputulosta selitetään huumorilla. Persujen ”suuri seuraaja” kehotti Vasemmistoliittoa (ja samalla kaiketi vasemmistoliittolaisia) tekemään harakirin eli itsemurhan. Se oli – tietysti – huumoria.

ILMOITUS

Persujen vaaliohjelmassa arvioitiin hyvin postmodernilla tavalla postmodernia tekotaiteellisuutta. Sekin oli huumoria. Suomen kansa on käsittämätöntä porukkaa, ainakin osa kansasta näyttää olevan jonkinlaisen masokismin pauloissa. Persujen kannattajat tuntuvat ajattelevan, että hienoa kun meitä kustaan linssiin: haluamme lisää, se tekee hyvää.

Lopuksi kaikkia meitä, jotka toivomme politiikkaan jotain asiantynkääkin ja faktaa – edes silloin tällöin – syytetään huumorintajuttomuudesta: nurkkaan häpeämään.

Vieno ei usko Pisa-tutkimuksen tuloksiin. Jos meillä todella olisi kansalaisten sivistystaso korkeaa tasoa, ei persujen kaltainen pelleporukka saisi kuin yhden varavaltuutetun pöljänkylän kunnallisvaaleissa.

Venäjän suuri seuraaja, Putin, on nimensä mukainen mies: lähti pressan hommasta ja palaa siihen. P ut in.

Ja sitten päättymättömän ja jännittävän jatkokertomuksen pariin: Olkiluodon ydinvoimalan valmistuminen lykkääntyy n:nnen kerran ja n on iso luku.

Ydinvoimateollisuus on tehnyt ydinvoiman vastustajista katalalla tavalla naurunalaisia. Se on saanut vastustajat vastustamaan jotain, mikä ei koskaan toteudu. ”April, april, din dumma sill, jag fick dig narra vart jag vill.”

Meidän suurin uskontomme eli vapaa markkinatalous ja kilpailevat markkinat on taas niittänyt uusia merkittäviä voittoja. Vapaan kilpailun metsämarkkinoita ratkotaan oikeudessa. Vahingonkorvausvaatimuksia on 230 miljoonan edestä. Euroopan finanssimarkkinoille päättivät EKP:n politrukit pumpata lähes 500 miljardia euroa. Vapaasti toimivia markkinoita tuetaan ensi vuonna lisää.

Kaikki – niin hyvä kuin vähemmän hyväkin – päättyy aikanaan. Viitasen Vienon raapustuksia ei Kansan Uutisten sivuilla enää näy. Rakkaat lukijat ansaitsevat selityksen dramaattiselle muutokselle.

Viitasen Vieno sai kutsun Pohjois-Korean valtiolta avustaa suurta seuraajaa vaativassa tehtävässään ja siksipä matkalaukut on pakattu ja matka Pjongjangiin on edessä.

Yli seitsemän vuoden matka on ollut mieluisa – ainakin Vienolle.