Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko varoittelee kollegojaan allekirjoittamasta tasa-arvoista avioliittoa koskevaa lakialoitetta.

Niikko maalaa kollegoilleen lähettämässään sähköpostiviestissä kauhukuvia siitä, mitä meilläkin voi tapahtua, jos lakialoite hyväksytään: yhteiskunta muuttuu heterofobiseksi.

Hän viittaa saamiinsa tietoihin samaa sukupuolta olevien avioliitosta Massachusettsissa USA:ssa, jossa ”perinteiset perhearvot jyrättiin vähemmistön vaatimuksesta, kuten lasten koulumaailmassa ja adoptiossa”. Jos jossain on jo käynyt näin, niin miksi ei meilläkin, Niikko päättelee.

Kansanedustajilla on torstaihin 22.12. aikaa allekirjoittaa tasa-arvoista avioliittoa koskeva lakialoite, jota on valmisteltu laajapohjaisesti työryhmässä, johon kuuluvat Susanna Huovinen (sd.), Oras Tynkkynen (vihr.), Silvia Modig (vas.), Astrid Thors (r.) ja Lasse Männistö (kok.).

Tasa-arvoisen avioliittolain säätämisen myötä samaa sukupuolta olevat parit tuotaisiin muiden parien kanssa yhdenvertaiseen asemaan avioliittoa koskevassa lainsäädännössä.

Viestissään muille kansanedustajille Niikko toivoo, että nämä harkitsisivat tarkasti allekirjoitusta, koska lakimuutos voi olla hyvinkin vahingollinen.

ILMOITUS

Tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta ei Niikon mukaan pidä edistää lakialoitteen esittämin keinoin, kun siitä ei ole riittävää kokemusta.

– Onhan kysymys ennen kaikkea lastemme tulevaisuudesta, kasvatusmetodien muuttumisesta ja adoptioiden sallimisesta homopareille.

Vauhdikkaita esimerkkejä

Niikko halusi jakaa asiasta saamaansa ”tutkimus- ja kokemustietoa” muille kansanedustajille vielä ennen joululomia.

Kollegat saivatkin Niikolta luettavakseen varoittavia esimerkkejä lakimuutoksen seurauksista USA: n osavaltiosta Massachusettsista vuodelta 2006.

Niistä yksi koski oikeusjuttua, jonka kaksi perhettä nosti kansallisoikeuksiinsa vedoten. He vaativat kouluja ilmoittamaan vanhemmille ja sallimaan lastensa poissaolon aina, kun koulussa annetaan homoseksuaalisuuteen liittyvää opetusta. Tuomioistuin hylkäsi jutun, koska samaa sukupuolta olevien avioliitto on Massachusettsissa laillinen, ja koska koulun tehtävä on itse asiassa normalisoida lasten käsitystä homoseksuaalisista suhteista.

Niikon toinen esimerkki tulee alakoulusta, jossa kolmasluokkalaisen tytön vanhemmat joutuivat ottamaan lapsensa pois koulusta, koska sukupuolenvaihdosleikkauksessa käynyt, naisten vaatteisiin pukeutuva mies vieraili opettamassa luokan lapsille siitä, että nykyisin on olemassa ”erilaisia perheitä”. Koulun henkilökunta vastasi äidille, että hänen rehtorille osoittamiensa valituksien katsottiin olevan ”sopimatonta käytöstä”.

Esimerkkinä lasten adoptoimisesta homoseksuaalisille aviopareille Nikko on liittänyt viestiin tarinan siitä, miten ”Massachusettsin sosiaalipalvelujen laitos vuonna 2006 nimesi Vuoden vanhemmiksi kaksi miestä, jotka olivat keskenään naimisissa. Miehet adoptoivat vauvan sosiaalipalvelujen laitoksen kautta (vastoin vauvan vanhempien toivomusta). Uutisten mukaan laitos ehdotti miehille toisen lapsen adoptoimista vain päivää myöhemmin kuin ensimmäinen adoptio oli astunut voimaan. Massachusettsin viranomaiset näyttävät asettavan homoseksuaalit heteroseksuaalien edelle adoptiojonoissa”.