Jarkko Mänttäri

Jyväskylän yliopiston vihreä vasemmisto (Jyviva) jatkaa ylioppilaskunnan hallituksessa myös ensi vuonna, vaikka rökälemäisen vaalitappion kärsineet hallituskumppanit jäivätkin oppositioon.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskuntaa johti tämän vuoden ajan punavihreä koalitio, jossa olivat Jyvivan lisäksi mukana myös demarit ja vihreät. Hallituksen puheenjohtajana on toiminut jyvivalainen Joonatan Virtanen.

Syksyn vaaleissa vihreiden Gönioni menetti puolet paikoistaan ja demariopiskelijoiden ryhmä kutistui seitsemästä kahteen. Samaan aikaan Jyviva nousi edustajiston suurimmaksi ryhmäksi. Vaalien muut voittajat olivat poliittisesti sitoutumattomia ryhmittymiä.

– Punavihreä hallituspohja tuli mahdottomaksi vaalituloksen myötä, mikä on ikävä asia, mutta positiivista oli, että Jyviva kasvoi edustajiston suurimmaksi ryhmäksi, Virtanen toteaa.

Uudet kumppanit eivät pelota

Hallituskumppaneiden romahduksesta huolimatta Jyviva on mukana myös JYY:n uudessa hallituksessa kumppaneinaan epäpoliittisia ainejärjestöjä sekä keskustan ja kokoomuksen opiskelijat. Ratkaisu vaati ryhmässä pitkät keskustelut.

ILMOITUS

– Pohdimme asiaa kaikilta puolilta ja päädyimme siihen, että menemme uuteenkin hallitukseen mukaan vaikuttamaan. Meille edunvalvonnan linja on kaikista tärkein ja koimme, ettei oppositio juuri anna resursseja siihen vaikuttamiseen, Virtanen sanoo.

Uudet hallituskumppanit eivät jyvivalaisia pelota.

– Useat sitoutumattomat ovat käytännössä oikealle kallellaan, mutta uuteen hallitukseen valittiin sellaisia henkilöitä, jotka kykenevät yhteistyöhön vasemmiston kanssa.

JYY:n uuteen hallitukseen valittiin jyvivalaisista Iiris Hosia ja Susanna Koistinen. Hallituksen puheenjohtajana toimii Kalle Jokinen edustajistoryhmä Pörssi & Dumpista.

Jyvivan vaikutusvalta Jyväskylän yliopistossa vahvistuu ensi vuonna myös siltä osin, että tänä vuonna ylioppilaskunnan hallitusta johtanut Joonatan Virtanen aloittaa ainoana opiskelijoiden edustajana kaksivuotisen kauden yliopiston hallituksen jäsenenä. Hallitus on yliopiston ylin päättävä toimielin, jonka merkitys on kasvanut uuden yliopistolain myötä.